Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Relexz
Robbe Motoren
Pro Carbon

Advertenties

24MX
VHM
S-teel
HGS Exhaust Systems
Motorcentrum Eibergen

Zware rugoperatie noodzakelijk voor Jimmy Albertson

Voormalig MXGP rijder Jimmy Albertson heeft op facebook een update gegeven met betrekking tot zijn blessures die hij opliep in de kwalificaties van de supercross in Daytona.

Zware rugoperatie noodzakelijk voor Jimmy Albertson

Albertson heeft aangegeven dat hij de hoop had dat zijn ruggenwervels niet vastgezet hoefden te worden en opzoek ging naar een second opinion. Op facebook geeft hij nu aan dat er niets anders op zit dan de wervels vast te zetten.

 

Hieronder vinden jullie het bericht van Jimmy:

 

Zoals jullie allemaal weten van mijn laatste update ben ik opzoek gegaan naar andere opties dan het vastzetten van vijf ruggenwervels. Na het inwinnen van informatie bij drie artsen is mij verteld dat er geen andere optie is dan het vast te laten zetten. Dit als gevolg van de ligament schade en de ernst van de andere fracturen.

 

Ik heb gekozen voor Dr. Melamed van de Disc MD Group in Los Angeles. Dr Melamed stond ook achter het vastzetten. Echter is hij alleen niet bezorgd om mijn huidige toestand maar ook met betrekking tot de toekomst. Hij heeft mij uitgelegd dat ik een 30 graden Kyfose heb (voor leken uitgelegd als bochel)  in het thoracale deel van mijn rug. Hij vertelde mij ook dat als deze operatie gedaan wordt zonder de ruggengraat aan te pakken, de kans klein is om ooit weer pijnvrij door het leven te kunnen. Er zijn niet veel chirurgen die bereid zijn om deze operatie te doen, omdat ze mijn wervelkolom moeten breken om hem daarna te kunnen corrigeren. Dat gezegd is er een mogelijkheid dat mijn wervelkolom na de operatie nog beter voelt dan voor het ongeval. Dat doet me wel erg goed.

 

Het is nu 05:00 en ik ben in een vliegtuig onderweg naar de kliniek. Ik heb door de jaren heen een dozijn operaties gehad maar dit is de eerste keer dat ik bang/nerveus ben. Maar ik weet diep van binnen dat dit de juiste beslissing is.

 

Road 2 Recovery is onze houvast geweest. Mike en Anita zijn er vanaf het begin voor ons geweest. Door hun ben ik in staat om naar Californië te vliegen en verblijf ik een week lang in het high-end medisch ziekenhuis. Hiervoor ben ik ze eeuwig dankbaar. Evenals het Archview MX Park die uit naam van R2R een inzameling voor mij hebben gehouden. Iedereen bedankt voor de beterschapswensen en donaties. Ook wil ik alle sponsoren bedanken die achter mij zijn blijven staan in deze moeilijke tijden.

 

Niets van dit alles zou mogelijk zijn geweest zonder de hulp van mijn goede vriend Jeremy Malott.  Normaal gesproken zou ik maanden op een wachtlijst  moeten staan voor deze operatie, maar nadat Dr. Melamed mijn scans zag, wist hij dat het dringend was en zette mij in zijn drukke schema. Jeremy en ik kennen elkaar nog niet heel erg lang maar hebben in het afgelopen jaar een geweldige tijd gehad. Ik kijk heel erg uit na de tijd die voor ons ligt na dit alles, wanneer ik nieuwe herinneringen aan mijn leven toe kan voegen.

 

Ik zal woensdagochtend de operatie ondergaan met mijn lieve vrouw Georgia aan mijn zijde en we hopen jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden.


Femon Parts
Twin Air

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
Solva Suspension
Pro MX Racing
van Dijck MX Products
DWS