Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Pro Carbon
Robbe Motoren
Relexz

Advertenties

24MX
HGS Exhaust Systems
Motorcentrum Eibergen
VHM
S-teel

Arnaud Tonus heerst in het Zwitsers Open in Payerne

Arnaud Tonus van Wilvo Yamaha heeft de tweede ronde van het Zwitsers kampioenschap op zijn naam geschreven. Tonus was in zowel de eerste als tweede manche de sterkste en pakte voor eigen publiek dus een klinkende zege.

Arnaud Tonus heerst in het Zwitsers Open in Payerne

De tweede ronde van het Zwitsers kampioenschap werd verreden in op het oude Grand Prix circuit van Payerne. Een mooie wedstrijd voor Tonus om voor eigen publiek te rijden. Deze kans liet hij niet onbenut en zat gelijk goed in zijn ritme door in de tijdtraining de snelste tijd op de klokken te zetten.

 

Met vertrouwen bereidde hij zich voor op de eerste manche. De Yamaha YZ-F450 vertrok soepel bij de start en dit zorgde ervoor dat hij als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Met strakke rondetijden begon hij weg te lopen bij zijn achtervolgers en wist na dertig minuten en twee ronden de manche met een verschil van vijftien seconden op de tweede man winnend af te sluiten.

 

Ook in de tweede manche gaf Tonus zijn fans waar voor hun geld. Nadat hij als tweede uit de start kwam, ging hij gelijk in de aanval op de kopman. Na twee ronden wist hij met succes een aanval in te zetten en nam de leiding over. Netjes rijdend wist hij gedurende de manche zijn voorsprong uit de bouwen naar een kleine twintig seconden en deze gaf hij in de rest van de manche niet meer uit handen.

 

Achter Tonus wist Jose Butron tweede te worden in het dagklassement (3-2) voor Valentin Guillod (2-3). In de MX2 klasse ging de zege naar Killian Auberson (1-2) voor Enzo Steffen (4-1) en Luca Bruggmann (3-3).

 

Daguitslag MX1

 

 

Daguitslag MX2

 


Twin Air
Femon Parts

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
van Dijck MX Products
Solva Suspension
DWS
Pro MX Racing