Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Relexz
Robbe Motoren
Pro Carbon

Advertenties

24MX
HGS Exhaust Systems
S-teel
Motorcentrum Eibergen
VHM

De AMA supercross blessure lijst; vierentwintig rijders in de ziekenboeg

Zoals iedereen weet word er bij de AMA supercross altijd op het scherpst van de snede gereden. Helaas kost dit de nodige slachtoffers en staat de blessure lijst momenteel op vierentwintig rijders, een overzicht.

De AMA supercross blessure lijst; vierentwintig rijders in de ziekenboeg

450 Klasse:

 

Colton Aeck:  Twee gebroken ruggenwervels, een aantal gebroken ribben en een gekneusde schouder nadat hij hier lande tijdens een val.

 

Jimmy Albertson: Zoals laatst al werd gemeld raakte de voormalig MXGP rijder zwaar gewond tijdens de kwalificaties voor de supercross in Daytona. Zo liep hij meerde kneuzingen op, meerde gebroken ruggenwervels, een scheur in de borstkast, stolsel in de borst, gekneusde long, gebroken hand en een hematoom (bloeduitstorting) tussen het harde hersenvlies en schedelbot. Ondertussen heeft Albertson meerdere operaties ondergaan en zo is er onder andere een plaats op de gebroken en verschoven ruggenwervels geplaats. Dit om de rug van de onfortuinlijke Jimmy te stabiliseren.

 

Mike Alessi: Tijdens de persdag in St. Louis kwam de oudste Alessi ten val en brak hierbij zijn sleutelbeen. Deze breuk houd hem de rest van het supercross seizoen aan de kant.

 

Trey Canard: Opnieuw lukte het “Ugly Duck” niet om ongeschonden door het seizoen te komen. Op het begin van de series miste hij een wedstrijd door een blessure en nu houd een virus infectie Canard aan de kant voor de resterende wedstrijden. Tijdens de outdoors hoopt de Red Bull KTM rijder er weer bij te zijn.

 

Cade Clason: Tijdens de heatrace in St. Louis kwam Clason ten val en blesseerde zijn hand. Hierdoor kon hij de rest van de dag niet meer in actie komen maar Cade hoopt erin Seattle weer bij de te zijn.

 

Cody Gilmore: Tijdens de start van de herkansing in St. Louis kwam Gilmore ten val en liep hierbij een hersenschudding op. Daarnaast brak Cody ook nog de wervels C3, C7 en T1. Hierdoor mist hij de rest van het seizoen.

 

Weston Peick: De Monster Energy/Autotrader.com/JGR/Suzuki rijder staat al geruime tijd aan de kant met problemen aan zijn pols en één van zijn nieren. Hij hoopt tijdens de outdoors zijn rentree te kunnen.

 

Dustin Pipes: De TPJ Suzuki Racing rijder brak zijn sleutelbeen in Detroit en hoopt er tijdens de start van het Lucas Oil Pro Motocross seizoen weer bij te zijn.

 

Ken Roczen: De laatste op de lijst van geblesseerden in de 450 klasse is HRC Honda rijder Ken Roczen.

 

De Duitser zal voor nog onbepaalde tijd aan de kant staan na zijn zware val tijdens Anaheim 2. Zijn arm hersteld langzaam en Kenny pakt de draad langzaam weer op. Christian Craig zal hem vervangen tijdens het outdoor seizoen.

 

250 klasse

 

Matt Bisceglia: Misschien wel de grootste pechvogel van allemaal. Nadat hij de start van het supercross al had gemist brak hij vlak voor zijn rentree tijdens een training in Glen Helen zijn enkel. Hij zal de rest van het supercross seizoen niet meer in actie komen.

 

Benny Bloss:  Een val tijdens de supercross in Minneapolis maakte een einde aan het seizoen van Bloss. Hierbij brak hij zijn schouder en bovenarm. Tijdens de outdoors hoopt Benny er weer te staan.

 

Tyler Bowers: Bowers hoopte er na zijn bovenbeenbreuk tijdens de supercross in Seattle weer bij te zijn maar dat lukt niet.  Het team gaat ervan uit dat hij in Salt Lake City zijn rentree kan maken.

 

Zac Commans: Commans kwam tijdens een triple in Glendale te kort en blesseerde zijn arm en pols. Zac hoopt er dit weekend in Seattle weer bij te zijn.

 

Austin Forkner: Zoals we gisteren al konden melden heeft Austin tijdens een training afgelopen week zijn heup gekneusd. Hierdoor mist hij de wedstrijd dit weekend en het team gaat week tot week bekijken wanneer hij zijn rentree kan maken.

 

Nick Gaines: Gaines hoopte de laatste twee wedstrijden van de East competitie weer mee te kunnen doen na zijn sleutelbeenbreuk in Minneapolis.         

 

RJ Hampshire: Hampshire brak zijn kuit en scheenbeen tijdens de supercross in Toronto. Hij hoopt op tijd fit te zijn voor de outdoors.


logan Karnow: Bij een val tijdens de kwalificaties voor de wedstrijd in Detroit brak Karnow twee ruggenwervels. Ondertussen is hij geopereerd maar staat voor nog onbepaalde tijd aan de kant.

 

Bradley Lionnet: Lionnet brak zijn kaak tijdens de wedstrijd in Arlington en hoopt er dit weekend weer bij te zijn.

 

Alex Martin: Nadat hij in Detroit tijdens de trainingen in aanraking kwam met Christian Craig kwam Martin zwaar ten val.  Hierbij blesseerde hij zijn rug en heeft sindsdien nog niet weer op de motor gezeten en volgens Alex kan het nog enkele weken duren voordat hij weer kan beginnen.

 

Jereny Martin: Ook broer Jeremy heeft laten weten dat hij door een blessure voorlopig aan de kant staat. Tijdens een test voor de outdoors kwam hij ten val en liep hier enkele kneuzingen op. De tweevoudig AMA motocross kampioen hoopt er in Salt Lake City weer bij te zijn.

 

Cameron McAdoo: De nieuwbakken GEICO Honda rijder moest het debuut voor zijn nieuwe team uitstellen door een polsblessure die hij eerder al opliep in Daytona. Hij hoopt er in East Rutherford weer bij te zijn.


Colt Nichols:  Nichols staat de rest van het Monster Energy Supercross kampioenschap nadat hij zijn mediale knieband scheurde en een breuk in scheenbeen opliep tijdens een training.

 

Phil Nicoletti: Nicoletti hoopt er tijdens het eind van de Lucas Oil Pro  Motocross series weer bij te zijn. Tijdens de persdag in Arlington ontwrichte hij zijn enkel, verbrijzelde zijn hiel en liep een kuitbeen breuk op.

 

Trevro Reis: Reis staat de rest van het jaar aan de kant met een gescheurde mediale en laterale knieband.

 

Chase Sexton: De geplaagde Sexton wacht nog altijd op zijn pro debuut. De voormalig Loretta Lynn’s winnaar moest zijn debuut al meerdere keren uitstellen. Momenteel hersteld hij van een bovenbeenbreuk die hij opliep tijdens de trainingen bij de supercross in Atlanta. Het is onbekend wanneer Sexton zijn pro debuut nu gaat maken zeker is dat hij dit supercross seizoen niet meer in actie komt.

 

Bradley Taft: Taft ondervind nog steeds hinder van zijn hersenschudding die hij opliep tijdens Anaheim 2. Zijn hoop is om er tijdens het begin van het Lucas Oil Pro Motocross kampioenschap weer bij te zijn

 

 


Twin Air
Femon Parts

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
van Dijck MX Products
DWS
Solva Suspension
Pro MX Racing