Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Pro Carbon
Robbe Motoren
Relexz

Advertenties

24MX
S-teel
HGS Exhaust Systems
VHM
Motorcentrum Eibergen

Yannick Fabre vervangt Petar Petrov in Grand Prix van Argentinie

Petar Petrov van het Monster Energy Kawasaki team zal de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in Argentinie moeten missen vanwege een enkelblessure.

Yannick Fabre vervangt Petar Petrov in Grand Prix van Argentinie

Petrov blesseerde in de Grand Prix van Qatar zijn enkel en kreeg van de dokter vijf weken rust voorgeschreven omdat zijn ligamenten geraakt zijn. Wel kan Petrov op conditioneel gebied verder blijven trainen zodat hij na de vijf weken weer fit op de motor kan stappen.

 

Omdat het materiaal van Indonesie naar Argentinie is verscheept, ging het team opzoek naar een vervanger voor Petrov en deze is gevonden in de 20-jarige Yannick Fabre. De Fransman heeft al verschillende regionale titels weten te pakken en versloeg onlangs Grand Prix-rijders als Cedric Soubeyras en Damon Graulus in een internationale wedstrijd in La Fare les Olivier.

 

‘’We gingen naar deze wedstrijd en hier heeft hij enorm veel indruk op ons gemaakt,’’ vertelt teameigenaar Jean Jacques Luisetti. ‘’We kenden zijn naam al en wisten dat hij talent heeft maar we hadden hem nooit zien rijden. We hebben gelijk besloten om hem een kans te geven omdat we in alle Grand Prix’s met drie rijders willen starten. Hij heeft nooit de financiele middelen gehad om buiten ons district te gaan rijden maar deze jongen heeft al wel vijf nationale titels achter zijn naam staan. We hebben een motor voor hem in de Grand Prix van Argentinie. Deze week is hij met de monteurs van Showa de vering aan het afstellen. Hij heeft vanaf onze zijde geen druk, we willen hem gewoon een kans geven. We hopen dat Petar eind volgende week weer terug op de motor kan stappen en daarna zullen we beslissen of hij in Mexico kan starten’’.

 

Voor Yannick Fabre is het een geweldige kans dat het Monster Energy Kawasaki Racing MX2 team hem deze aanbieding heeft gedaan. ‘’Ik kan het niet geloven. Dit is de grootste kans van mijn leven en ik wil daar ieder moment van genieten. Ik weet dat het mijn moeilijkste gevecht ooit zal worden maar ik ben een strijder en ik zal ervoor vechten. Ik ben trots en dankbaar en ik ben erg gefocust op deze fantastische ervaring,’’ vertelt een blije Yannick Fabre.


Twin Air
Femon Parts

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
DWS
Pro MX Racing
van Dijck MX Products
Solva Suspension