Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Relexz
Pro Carbon
Robbe Motoren

Advertenties

24MX
VHM
Motorcentrum Eibergen
S-teel
HGS Exhaust Systems

Livia Lancelot klaar voor de strijd in het WK Dames

Regerend Wereldkampioene Livia Lancelot is in Pangkal Pinang, Indonesiƫ voor de openingsronde van het FIM dames wereldkampioenschap dit weekend. De Kawasaki rijdster is klaar om haar titel te verdedigen.

Livia Lancelot klaar voor de strijd in het WK Dames

Een week na de mannen in Qatar, starten de dames dit weekend op een compleet nieuw gebouwd circuit in Indonesië, twintig jaar na de laatst verreden Grand Prix in Indonesië. Deze wedstrijd werd destijds gedomineerd door Yves Demaria die toen reed op een fabrieks Kawasaki van het team van Jan de Groot. Indonesië is de eerste van zes wedstrijden voor de dames en Livia heeft er opnieuw alles aangedaan om er klaar voor te zijn. “Ik voel me goed want ik heb een goede winter kunnen draaien. Vorig jaar had ik vlak voor de eerste wedstrijd in Qatar nog een zware valpartij maar dit jaar is alles tot nu toe vlekkeloos verlopen en sta ik er fysiek goed op. Ik ben er klaar voor samen met mijn Monster Energy Kawasaki.” aldus de Française die al vroeg arriveerde in Indonesië. “Een nieuwe omgeving is voor mij nooit een probleem want het is bijna hetzelfde als rijden op een baan waar je nog nooit bent geweest. Het enige wat het spannend maakt is het weer, het heeft hier de laatste weken veel geregend en het is de afgelopen dagen niet anders geweest. Het is niet zo warm als we in het verleden in Thailand hebben gehad, dat had toen veel invloed. Maar laten we hopen dat het weer nu niet zorgt voor een loterij” voegt ze er aan toe.

 

Met twee titels op zak, heeft Livia haar droom al verwezenlijkt. Vooral toen ze vorig jaar haar tweede titel binnen had gesleept. “Ik heb heel wat jaren moeten vechten voor die tweede titel dus het was echt een opluchting toen het eindelijk lukte, nu voel ik een stuk minder druk. Ik ben de regerend wereldkampioen, en ik heb keihard getraind om weer kampioen te kunnen worden. Ik wil mijn titel verdedigen maar ik voel daar geen druk bij. Het wordt heel moeilijk want je hebt Kiara, Nancy en Courtney maar ik ben klaar voor de strijd. We zullen denk ik met zijn vieren uitmaken wie kampioen wordt, laat de beste winnen.” vertelt ze over haar kansen. “Wat het verschil kan maken is misschien wel mijn leeftijd. Ik ben de oudste en misschien helpt mijn leeftijd en ervaring me. Daarnaast kan het een voordeel of nadeel zijn maar ik weet zeker dat ik minder druk zal hebben dan bijvoorbeeld Courtney en Nancy omdat zij nog geen titel hebben. Ik ga heel ontspannen dit weekend in.”

 

 

Na een drukke winter waarin ze veel reisde om haar titel te vieren met sponsoren en veel  pers momenten had, heeft Livia tijd genoeg gehad om zich optimaal voor te bereiden op dit seizoen. “Toen ik alles achter de rug had begon ik meteen weer te trainen maar ik voelde me meteen heel moe ondanks dat ik een paar weken niet had gereden. Mijn trainer Bruno heeft toen een goed programma voor me geschreven zodat ik goed heb kunnen herstellen en nu weer net zo fit ben als normaal,” legt ze uit. Al jaren runt ze haar eigen 114 team en Livia begint het nieuwe seizoen met dezelfde vaste sponsoren. “Er is geen reden om een winnend team te veranderen en gelukkig heb ik al mijn sponsoren weten te behouden. Daarnaast is iedere sponsor meer dan zomaar een sponsor. De meesten steunen me al vanaf het moment dat ik mijn team begon, we hebben samen de titel gewonnen en hebben een sterke band. Ik ben trots om opnieuw uit te komen voor Kawasaki en om Monster Energy erbij te hebben als nieuwe sponsor. Wij hadden al een eerdere samenwerking in 2014 en hebben elkaar weer gevonden, daar ben ik heel blij mee. Monster Energy heeft een sterk imago en werkt al samen met andere Kawasaki teams in de verschillende klassen. Het seizoen wordt lang, maar dat is geen probleem voor mij.” besluit ze met een lach.


Femon Parts
Twin Air

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
Solva Suspension
Pro MX Racing
van Dijck MX Products
DWS