Bihr
Ecooter
Ecooter
Jamopa
MX Limburg
DWS Decals

Advertenties

DWS
BGR MX Racing
Paez Racing
Smits Bike Suspension
Mino MX Parts
VdLaarRacing
Fred\'s MX Revisie
Fobbe Campers

Nu leverbaar! Speciale 2020 editie “Day in the Dirt” Moto-9 Flex.

BELL biedt traditioneel voor het einde van het jaar een speciale versie van zijn Moto-9 Flex, het technische vlaggenschip onder de crosshelmen.

Nu leverbaar! Speciale 2020 editie “Day in the Dirt” Moto-9 Flex.

Met deze speciale editie viert BELL samen met Fasthouse het “Day in the Dirt” event, een belangrijk Red Bull-evenement wat door sommige kenners ook wel ‘MX Woodstock’ wordt genoemd.

 

Het topklassemodel van de Amerikaanse fabrikant.

Het merk Bell werd in 1954 opgericht en heeft zich sindsdien ruimschoots bewezen. De producten van de fabrikant worden overal ter wereld geprezen. Het merk kan rekenen op het vertrouwen en de loyaliteit van zowel professionele als amateurmotorrijders. BELL-oprichter Roy Richter heeft zijn leven lang de grenzen verlegd van wat mogelijk was en zijn grenzeloze visie geldt al bijna 60 jaar als een kenmerk van het merk.

 

Moto-9, het paradepaardje van de Amerikaanse fabrikant, is ongeëvenaard in comfort. De pasvorm en uitrusting zorgen voor een maximaal comfort bij deze helm van absolute topklasse. De helm is een temperamentvol en eigentijds ontwerp terwijl het tegelijkertijd zijn compacte volume behoudt. Om toch de comfortdoelstellingen te bereiken, worden verschillende buiten- en binnenschalen gebruikt om de maten XS tot 3XL te kunnen leveren. Drie maten voor de buitenschaal, drie maten voor de binnenschaal en drie wangschuimdiktes worden gecombineerd tot een perfect passend model. Door met de diktes van het wangschuim te variëren kan de pasvorm nog beter worden vastgesteld. Het wangschuim in dit model wordt magnetisch bevestigd en is uitneembaar. Ook de stof is afneembaar. De helm heeft een snel ontgrendelingssysteem in geval van nood. Deze uitvoering van de Moto-9 voorzien van MIPS-technologie is in 2018 toegevoegd aan de collectie.

 

De Moto-9 met Flex-technologie! De Moto-9 Flex-helm is de meest geavanceerde helm die technisch ooit is ontworpen door het Amerikaanse merk. Het is ontworpen om lineaire energie te absorberen, maar vooral tijdens de rotatiefasen van het hoofd in geval van botsingen met lage, gemiddelde en hoge snelheid. De Moto-9 Flex biedt snel een nieuw niveau van bescherming voor de rijder in motorcross en off-road. Een absorptiezone tussen de lagen van de calotine vermindert de energieoverdracht geassocieerd met de rotatie van het hoofd tijdens niet-lineaire botsingen.

Technisch gezien is de Flex-dop samengesteld uit drie lagen, de eerste onder de schaal EPS (geëxpandeerd polystyreen) voor impact bij hoge snelheid, de tweede in EPP (geëxpandeerd polypropyleen) voor impact bij gemiddelde snelheid en de laatste rode kleur in EPO (geëxpandeerd polyolefine) voor botsingen bij lage snelheid.

 

 

 

 

Over Bell:

Of het nu gaat om autoracen, motorrijden of fietsen, BELL staat voor prestaties en veiligheid. Het merk Bell werd in 1954 opgericht en heeft zich sindsdien ruimschoots bewezen. De producten van de fabrikant worden overal ter wereld geprezen. Het merk kan rekenen op het vertrouwen en de loyaliteit van zowel professionele als amateurmotorrijders. BELL-oprichter Roy Richter heeft zijn leven lang de grenzen verlegd van wat mogelijk was en zijn grenzeloze visie geldt al bijna 60 jaar als een kenmerk van het merk.

Bell is een begrip onder bestuurders. Het is een iconisch merk met een rijke geschiedenis. Een merk waarmee oneindig veel prijzen in de wacht zijn gesleept. De Europese distributeur BIHR is ook verdeler van dit legendarische merk dat door de Amerikaanse Roy Richter in de jaren ’50 werd gelanceerd.

 

Technische kenmerken:

 • Helmschaal gemaakt van composietvezels, “Tri Matrix”, 3 schaalmaten.

 • Binnenschaal voorzien van Flex technologie om de energie die bij een klap vrijkomt te absorberen.

 • Binnenschaal van polystyreenschuim, in 2 maten voor een juiste pasvorm.

 • Geregistreerd ventilatiesysteem: Velocity Flow Ventilation™, voor optimale luchtcirculatie.

 • Verstelbaar vizier, geregistreerd systeem: Flying Bridge Visor, inclusief ventilatiekanalen.

 • Ruime opening om offroadmasker/bril te dragen.

 • Schuim binnenkant voorzien van het exclusieve beveiligingssysteem MagneFusion™.

 • Snel ontgrendelingssysteem voor noodgevallen.

 • Binnenkant antibacteriële, afneembare en wasbare voering X-Static® XT2 Silver.

 • Band met dubbele D-ringsluiting, snel en veilig.

 • Gewicht: 1450 gr (+/- 50 gr) voor maat M.

 • Helm met 5 jaar garantie, voorzien van DOT- en ECE-keurmerk.

 • Geleverd inclusief vervoershoes.

 

Maten: XS tot en met 2XL

 

Aanbevolen verkoopprijs: 699 euro incl. BTW

 

Contact : BIHR – www.bihr.eu


Motorhuis de doelen

Reacties

Advertenties

Motorclean
Paashuis Motoren
MX Stage Nederland
Motorcross Aad
De Roo Campers
Harmsen MX Service
Auto Valk
Moto Master