Bihr
MX Limburg
Jamopa
Ecooter
Ecooter
DWS Decals

Advertenties

DWS
Fobbe Campers
Mino MX Parts
Paez Racing
BGR MX Racing
VdLaarRacing
Fred\'s MX Revisie
Smits Bike Suspension

Kärcher Official Cleaning Partner van de Motocross of Nations 2019

‘No fear of dirt’ tijdens de meest prestigieuze motorcrosswedstrijd ter wereld, de Motocross of Nations. Kärcher is ‘Official Cleaning Partner’ van de Monster Energy FIM Motocross of Nations 2019.

Kärcher Official Cleaning Partner van de Motocross of Nations 2019

Met maar liefst 32 wasboxen zal Kärcher prominent aanwezig zijn in de paddock en met het Event Team ervoor zorgen dat de reiniging van de motoren vlekkeloos zal verlopen. Speciaal voor dit soort events liet Kärcher Nederland de ‘Mobile Cleaning Box’ ontwikkelen, waarbij de motor tijdens het reinigen kan worden rondgedraaid. Voor de reiniging van de laarzen/helmen en brillen kunnen de rijders terecht bij de Kärcher ‘Cleaning Zuilen’.

De Motocross of Nations wordt ook wel de Olympische Spelen van de motorcross genoemd en heeft deelnemers uit meer dan 40 landen. Elk deelnemend land vaardigt zijn drie beste rijders af, die in drie manches strijden om de punten. Na ruim 15 jaar komt dit grootste motorsportevenement op 28 en 29 september weer terug naar Nederland en wel op het TT Circuit Assen in Drenthe. Het circuit wordt speciaal voor dit evenement omgebouwd tot een motorcrossarena waarbij ruim 22.000 kuub zand, afkomstig van een zanddepot van defensie naar het circuit wordt gebracht. Met dit zand wordt vervolgens een track gebouwd die een lengte heeft van ruim 1.5 kilometer, ruim 10 meter breed is en tot wel 4 meter de hoogte in gaat.

Een belangrijk aspect bij dit soort evenementen zijn de Cleaning Areas. De motoren moeten namelijk na elke manche weer grondig worden gereinigd. Speciaal voor dit soort events ontwikkelde Kärcher Nederland de Mobile Cleaning Boxen. Deze inklapbare boxen kunnen bijna op elke locatie geplaatst worden en zorgen ervoor dat het afvalwater/slip netjes wordt opgevangen en met behulp van pompen naar een waterdichte container gepompt kan worden om daarna afgevoerd te worden voor recycling. Tijdens de Motocross of Nations zullen de boxen aangesloten worden op het bestaande rioolstelsel van het circuit omdat deze al voorzien is van een olieafscheider. Een ander groot voordeel van de Mobile Cleaning Boxen is dat deze voorzien zijn van de Bike Twisters waarbij de motor op een plateau kan worden geplaatst en de motor tijdens het reinigen kan worden rondgedraaid.

Voor de reiniging van de laarzen/helmen en brillen kunnen de rijders terecht bij de Cleaning Zuilen. Deze zuilen zijn voorzien van OC 3 outdoor cleaners waarmee met lage druk alles weer kan worden gereinigd.

Door de jaren heen heeft Kärcher Nederland zich gespecialiseerd in het bieden van reinigingsoplossingen tijdens grootschalige motorsportevenementen zoals de Red Bull Knock Out, Zwarte Cross, WK Trail, WK zijspan en EK Jeugd.


 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

Motorclean
Motorcross Aad
Honda
Harmsen MX Service
Auto Valk
Moto Master
Paashuis Motoren
MX Stage Nederland
De Roo Campers