Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Relexz
Pro Carbon
Robbe Motoren

Davy Pootjes (21)

Davy Pootjes is 21 jaar oud en geboren te Ammerzoden.
Naam: Davy Pootjes
Woonplaats: Ammerzoden
Geboortedatum: 28-01-1998
Geboorteplaats: Ammerzoden
Hobby’s: Motorcrossen en mountainbiken.
 
Favoriete rijder: Dean Wilson en Ken Roczen, zijn grote talenten en hebben een heel mooie rijstijl.
Favoriete land: Amerika, omdat het er mooi weer is en het een mooi land is met goede crossers.
Favoriete eten: Curryworst, spare ribs en kip.
Favoriete drinken: Ice Tea.
Favoriete circuit: Matterley Basin, Halle, Mill en Sevlievo.
 
Eerste wedstrijd: Mijn eerste wedstrijd was in België in Wachtebeke op een 50cc. Door een kennis van mijn vader hoorden we dat daar een wedstrijd was. Ik was toen pas 4 jaar maar mocht daar toch rijden. Het was die dag erg koud. Ik had een goede start maar omdat ik nog erg klein was ben ik verschillende keren gevallen.
 
Beste herinnering: Eerste plaats bij de Master Kids in Frankrijk en de overwinning in de Supercross Challenge in Orlando, Amerika waardoor ik mee mocht doen aan de finale in Las Vegas. Europees Kampioen 65cc in 2008 en Europees Kampioen 85cc in 2012.
 
Slechtste herinnering: Dat ik in 2012 werd gediskwalificeerd bij de ADAC. Dit kostte mij het kampioenschap.
 
Voor welke rijder heb je het meeste respect in de baan? Ik heb voor alle rijders respect tijdens de wedstrijd maar tijdens de wedstrijd heb je geen vrienden.
 
Wat vinden je klasgenoten op school ervan dat je crosst? De meeste vinden het leuk en spannend en door mijn goede resultaten vinden ze het allemaal stoer.
 
Als je een dag met een profcrosser zou mogen ruilen met wie zou je dan willen ruilen en waarom? Dean Wilson omdat hij erg goed kan rijden.
 
Als je mocht kiezen tussen een toekomst hier in Europa of in Amerika waar zou je dan voor kiezen? Amerika is een droom maar ik probeer eerst zo ver mogelijk in Europa te komen. Die weg is nog heel lang.
 
Als je sport niet motorcross was, wat had je dan willen doen? Wegrace.
 
Online
Website: http://www.davypootjes.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/davy.pootjes?ref=ts&fref=ts
Twitter: https://twitter.com/davypootjes
 
Videoclip
 
 

Laatste 15 artikels

21/06 Davy Pootjes mist Grand Prix MX2 in Duitsland16/06 Tegenslag blijft Davy Pootjes ook in de Grand Prix van Letland achtervolgen16/06 Prado wint beide manches MX2 in Letland, Vaessen zevende16/06 Prado wint eerste manche MX2 in Letland15/06 Pootjes vierde in MX2 en Herlings vijfde in tijdtraining Letland12/06 Davy Pootjes kent moeilijke Grand Prix MX2 in Rusland09/06 Dubbelslag voor Prado in Rusland, geen punten voor Vaessen en Pootjes09/06 Jorge Prado wint eerste manche MX2 in Rusland na inhaalrace, DNF Pootjes en Vaessen08/06 Jorge Prado op sterke wijze naar de MX2 pole position in Rusland08/06 Coldenhoff 13 en Herlings zestiende in MXGP tijdtraining Rusland30/05 Zie de zware crash van Davy Pootjes in Rhenen27/05 Van de Moosdijk boekt een manche overwinning26/05 Davy Pootjes pakt top vijf plaats in Grand Prix MX2 in Frankrijk26/05 Eerste reeksege voor Monster Energy Kemea Yamaha rijder Jaco Geerts26/05 Prado wint tweede manche GP MX2 voor Geerts, Vaessen en Pootjes 7 en 8 Archief..

Profielfotos

Overige afbeeldingen

Geen afbeeldingen beschikbaar
Twin Air
Femon Parts
Heli Motors
Deft Family
Acerbis4You
Pro MX Parts
van Dijck MX Products
Stoxon
Pro MX Racing
Honda Nieuws Internationaal
DWS
HMX Racing