Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Robbe Motoren
Pro Carbon
Relexz

Davy Pootjes (21)

Davy Pootjes is 21 jaar oud en geboren te Ammerzoden.
Naam: Davy Pootjes
Woonplaats: Ammerzoden
Geboortedatum: 28-01-1998
Geboorteplaats: Ammerzoden
Hobby’s: Motorcrossen en mountainbiken.
 
Favoriete rijder: Dean Wilson en Ken Roczen, zijn grote talenten en hebben een heel mooie rijstijl.
Favoriete land: Amerika, omdat het er mooi weer is en het een mooi land is met goede crossers.
Favoriete eten: Curryworst, spare ribs en kip.
Favoriete drinken: Ice Tea.
Favoriete circuit: Matterley Basin, Halle, Mill en Sevlievo.
 
Eerste wedstrijd: Mijn eerste wedstrijd was in België in Wachtebeke op een 50cc. Door een kennis van mijn vader hoorden we dat daar een wedstrijd was. Ik was toen pas 4 jaar maar mocht daar toch rijden. Het was die dag erg koud. Ik had een goede start maar omdat ik nog erg klein was ben ik verschillende keren gevallen.
 
Beste herinnering: Eerste plaats bij de Master Kids in Frankrijk en de overwinning in de Supercross Challenge in Orlando, Amerika waardoor ik mee mocht doen aan de finale in Las Vegas. Europees Kampioen 65cc in 2008 en Europees Kampioen 85cc in 2012.
 
Slechtste herinnering: Dat ik in 2012 werd gediskwalificeerd bij de ADAC. Dit kostte mij het kampioenschap.
 
Voor welke rijder heb je het meeste respect in de baan? Ik heb voor alle rijders respect tijdens de wedstrijd maar tijdens de wedstrijd heb je geen vrienden.
 
Wat vinden je klasgenoten op school ervan dat je crosst? De meeste vinden het leuk en spannend en door mijn goede resultaten vinden ze het allemaal stoer.
 
Als je een dag met een profcrosser zou mogen ruilen met wie zou je dan willen ruilen en waarom? Dean Wilson omdat hij erg goed kan rijden.
 
Als je mocht kiezen tussen een toekomst hier in Europa of in Amerika waar zou je dan voor kiezen? Amerika is een droom maar ik probeer eerst zo ver mogelijk in Europa te komen. Die weg is nog heel lang.
 
Als je sport niet motorcross was, wat had je dan willen doen? Wegrace.
 
Online
Website: http://www.davypootjes.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/davy.pootjes?ref=ts&fref=ts
Twitter: https://twitter.com/davypootjes
 
Videoclip
 
 

Laatste 15 artikels

24/08 Einde seizoen voor Davy Pootjes16/08 Davy Pootjes blessure update01/08 Davy Pootjes meldt zich af voor Grand Prix van Lommel29/07 Opnieuw tegenslag voor Davy Pootjes28/07 Davy Pootjes niet van start in Grand Prix van Tsjechie28/07 Pijnlijke enkel voor Davy Pootjes27/07 Calvin Vlaanderen vierde in MX2 kwalificatie Loket, Prado wint27/07 Brian Bogers zet negende tijd in MXGP tijdtraining Loket22/07 Davy Pootjes maakt positieve terugkeer op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde19/07 Davy Pootjes maakt comeback op Zwarte Cross in Lichtenvoorde28/06 Davy Pootjes mist ook de twee GP wedstrijden in Indonesie21/06 Davy Pootjes mist Grand Prix MX2 in Duitsland16/06 Tegenslag blijft Davy Pootjes ook in de Grand Prix van Letland achtervolgen16/06 Prado wint beide manches MX2 in Letland, Vaessen zevende16/06 Prado wint eerste manche MX2 in Letland Archief..

Profielfotos

Overige afbeeldingen

Geen afbeeldingen beschikbaar
Femon Parts
TMV
Heli Motors
Deft Family
Pro MX Racing
Pro MX Parts
Stoxon
Acerbis4You
van Dijck MX Products
DWS
HMX Racing