4 Stroke
SJ Racing
Promax Racing
BZS Racing Parts
Van Laar Suspension
HK Suspension

Advertenties

Vakgarage Akersloot
MX Stage Alain Roels
Motorworkx
TvH Motorsport
Carpus
HMX Parts
Gremmer Constructie
Ozzo Racing
BCS Racing
Eilers MX Racing

Kay Ebben in de punten bij Grand Prix EMX250 in Lommel

Afgelopen weekend heeft Kay Ebben van het Galvin mx team sponsored bij Ladessa deelgenomen aan een wedstrijd om het Europees kampioenschap 250cc in Lommel.

Kay Ebben in de punten bij Grand Prix EMX250 in Lommel

Afgelopen tijd had Kay meer fysieke trainingen gedaan waardoor hij zich in Lommel fit voelde en er helemaal klaar voor was om zichzelf proberen te kwalificeren.

Het had op vrijdag avond veel geregend waardoor de baan goed aangeregend was en net wat harder was dan normaal. In de vrije training was de baan behoorlijk lastig, Kay zat in een drukke groep waardoor het rijden niet echt lekker ging. Kay zorgde ervoor dat hij wat vrij ging rijden en voerde zijn eigen tempo op en zette een ronde aan. Na deze ronde besloot Kay de pits in te komen en werden er enkele positieve aanpassingen gedaan aan de vering. Hierna kon hij nog een ronde goed aanzetten en wist twee seconden van zijn eigen tijd af te rijden. Dit resulteerde tot een 11de tijd in de vrije training. Kay ging met een goed gevoel de tijdtraining in. Hij sloeg direct in de eerste ronde toe en wist een goede tijd op de klokken te zetten. Kay had een goed gevoel met de motor en de baan en wist nog enkele keren aan te zetten. Helaas kwam er geen snellere tijd uit deze rondes. Maar Kay wist zich te kwalificeren met een 13de tijd in zijn groep. Hiermee was Kay zeer tevreden en kon deelnemen aan de wedstrijden.

In de eerste manche mocht Kay als 26ste oprijden. Er waren aan de binnenkant nog een aantal hokjes vrij waardoor hij er goed voorstond. Kay was alert en had een goede start, hierdoor kon hij op een 3de plaats aan de manche beginnen. Het tempo in deze klasse ligt gigantisch hoog waardoor er snel rijders voorbij kwamen. Na 10 minuten had Kay een goed tempo te pakken en wist deze gedurende de manche vast te houden. Hij wist op een geweldig mooie 11de plaats over de finish te komen.

In de tweede manche op zondagmorgen moest Kay verder naar buiten staan met de start. Gelukkig had hij wederom een goede start en wist als 8ste de wedstrijd te beginnen. In de beginfase kon hij moeilijk in zijn ritme komen en verloor enkele plaatsen. Gelukkig wist hij zichzelf te herpakken en kon een goed tempo rijden. Hierdoor wist hij zichzelf terug naar voren te rijden. De laatste rondes waren afzien voor Kay maar hij wist op een nette 17de plaats over de finish te komen. Door een 11de en 17de plaats wist Kay beslag te leggen op een nette 14de plaats. Kay kan terug kijken op een super weekend waar alles op zijn plek viel. Dit geeft hem veel vertrouwen voor de komende wedstrijden.

De eerst volgende Cup wedstrijd voor het Galvin mx team sponsored bij Ladessa is op 8 September in Halle. Op zondag 8 September zal ook de volgende ONK wedstrijd worden verreden in Lierop.

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
JH MX Service
VdLaarRacing
Overveld Parts
Kellerman Quadschool
Ready 2 Compete
Ovaa Motors
Borduurstudio AN
De Brug Personeel
CPJ Techniek
Bakens Yamaha