BZS Racing Parts
SJ Racing
Van Laar Suspension
HK Suspension
Promax Racing
4 Stroke

Advertenties

Motorworkx
Eilers MX Racing
Gremmer Constructie
MX Stage Alain Roels
BCS Racing
HMX Parts
Ozzo Racing
TvH Motorsport
Carpus
Vakgarage Akersloot

Glenn Coldenhoff pakt top drie plaats in MXGP in Indonesie

Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team heeft in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Palembang, Indonesie zijn beste Grand Prix van dit seizoen gereden.

Glenn Coldenhoff pakt top drie plaats in MXGP in Indonesie

Coldenhoff wist vijfde en derde te worden in de manches en eindigde hiermee op een vijfde plaats in het dagklassement.

‘’Ik kende een goede zaterdag waarbij ik in de vrije training en tijdtraining een vierde tijd neer wist te zetten. In de kwalificatieheat eindigde ik als derde en dit zorgde voor een goed gevoel. Het was heel erg warm en de ronde was kort en intensief. Er kwamen veel sporen in de baan maar ik voelde me hier goed op thuis en keek met veel enthousiasme uit naar de wedstrijddag,’’ vertelt Glenn.

De crosser uit Heesch wist in de eerste manche op zondag zijn goede rijden van de zaterdag verder te zetten. ‘’Ik pakte een goede start en kon op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Omdat ik iets teveel aan het pushen was, begon ik te hoekig te rijden waardoor ik twee plaatsen verloor en vijfde werd. Bij de start van de tweede manche werd ik ingesloten door Gajser en Seewer waardoor ik op een achtste plaats door de eerste bocht kwam. Gelijk ging het rijden beter dan in de eerste manche en ik wist terug te komen naar een derde plaats.’’

Met een vijfde en derde plaats in de manches eindigde Glenn op een derde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap is hij opgeklommen naar een zevende positie.

‘’Ik ben het hele weekend niet buiten de top vijf geweest. Het was een positief weekend. We komen steeds dichterbij en voor ons was dit de beste Grand Prix van het jaar. De volgende Grand Prix word verreden Semarang, en zoals het er nu naar uit ziet zal het nog heter worden dan afgelopen weekend. 

Daguitslag MXGP Indonesie:
1 Tim Gajser 47 Pnt
2 Romain Febvre 43 Pnt
3 Jeremy Seewer 38 Pnt
4 Max Anstie 37 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 36 Pnt
 
Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 488 Pnt
2 Antonio Cairoli 358 Pnt
3 Jeremy Seewer 327 Pnt
4 Gautier Paulin 318 Pnt
5 Arnaud Tonus 304 Pnt
7 Glenn Coldenhoff 256 Pnt

DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Bakens Yamaha
VdLaarRacing
De Brug Personeel
JH MX Service
Ready 2 Compete
Ovaa Motors
CPJ Techniek
Kellerman Quadschool
Borduurstudio AN
Overveld Parts