SJ Racing
Van Laar Suspension
Promax Racing
BZS Racing Parts
HK Suspension
4 Stroke

Advertenties

Ozzo Racing
Gremmer Constructie
HMX Parts
Carpus
MX Stage Alain Roels
Vakgarage Akersloot
Eilers MX Racing
TvH Motorsport
BCS Racing

Anstie en Coldenhoff dichtbij het podium in Indonesische Grand Prix

Tijdens de elfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in Palembang, Indonesie zijn Max Anstie en Glenn Coldenhoff dichtbij het podium gekomen.

Anstie en Coldenhoff dichtbij het podium in Indonesische Grand Prix

Beide rijders wisten een manche in de top drie te finishen en werden vierde en vijfde in de daguitslag. Ivo Monticelli wist met twee constante uitslagen tiende te worden.

 

Het volledige Standing Construct KTM team had haar draai snel gevonden op het circuit.

Dit zorgde ervoor dat ze de kwalificatie op zaterdag op sterke wijze af wisten te sluiten. Max Anstie en Glenn Coldenhoff werden tweede en derde en Ivo Monticelli passeerde de finishvlag op een achtste plaats.

 

Op zondag gingen Anstie en Coldenhoff de strijd aan met de concurrentie om de podiumplaatsen.

Toen het starthek in de eerste manche viel was het Coldenhoff die de beste start had genomen en op een derde plaats uit de eerste ronde kwam.

Ook Anstie was met een vierde plaats goed gestart en wist de derde plaats van Coldenhoff na een aantal ronden over te nemen. Anstie zat in een goed ritme en wist in het tweede deel van de wedstrijd door te stoten naar een tweede plaats waarop hij de manche af wist te sluiten. Coldenhoff had lang de vierde plaats in handen maar met nog een aantal ronden te gaan viel hij een plaats terug en finishte als vijfde.

Monticelli startte buiten de top tien maar kreeg na een aantal ronden een goed ritme in handen en wist na een goede slotfase negende te worden.

 

De tweede manche begon met een tegenslag voor Anstie want hij kwam na een goede start ten val in de eerste ronde en moest een fikse inhaalrace rijden. Dit ging hem goed af want met snelle rondetijden wist hij er nog een knappe zesde plaats uit te halen, waarmee hij uiteindelijk net het podium miste. Coldenhoff bouwde zijn wedstrijd goed op en wist zich vanaf een vijfde plaats op te werken richting de top drie. Met nog een aantal ronden te gaan wist hij de derde plaats over te nemen en wist deze vast te houden tot aan de finish. Net als Anstie kwam ook Monticelli in de eerste ronde in de problemen met een val en moest op een laatste plaats aan de wedstrijd beginnen. Allesgevend kwam hij terug naar voren en zag zijn wilskracht beloont worden met een twaalfde plaats.

 

In het dagklassement eindigden Anstie en Coldenhoff op een vierde en vijfde plaats en Monticelli legde beslag op een tiende plaats.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap is Coldenhoff opgeklommen naar een zevende plaats en Anstie en Monticelli bezetten de dertiende en veertiende plaats.

 

Aankomend weekend staat de volgende Indonesische Grand Prix op het programma in Semarang.

 

Daguitslag MXGP Indonesie:

1 Tim Gajser 47 Pnt

2 Romain Febvre 43 Pnt

3 Jeremy Seewer 38 Pnt

4 Max Anstie 37 Pnt

5 Glenn Coldenhoff 36 Pnt

10 Ivo Monticelli 21 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Tim Gajser 488 Pnt

2 Antonio Cairoli 358 Pnt

3 Jeremy Seewer 327 Pnt

4 Gautier Paulin 318 Pnt

5 Arnaud Tonus 304 Pnt

7 Glenn Coldenhoff 256 Pnt

13 Max Anstie 178 Pnt


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
VdLaarRacing
Ovaa Motors
Overveld Parts
JH MX Service
De Brug Personeel
CPJ Techniek
Ready 2 Compete
Bakens Yamaha
Kellerman Quadschool
Borduurstudio AN