SJ Racing
BZS Racing Parts
Van Laar Suspension
4 Stroke
HK Suspension
Promax Racing

Advertenties

Ozzo Racing
BCS Racing
HMX Parts
TvH Motorsport
Eilers MX Racing
Gremmer Constructie
MX Stage Alain Roels
Vakgarage Akersloot
Carpus

Maximale score voor Sidecarteam Bax in thuis Grand Prix in Markelo

Sidecarteam Bax heeft beide manches van de Nederlandse Grand Prix in Markelo gewonnen. In de eerste manche reden ze bijna de hele wedstrijd op een tweede plaats maar kregen in de slotfase de koppositie in handen en wonnen de wedstrijd.

Maximale score voor Sidecarteam Bax in thuis Grand Prix in Markelo

In de tweede manche hadden ze een spannend gevecht met Hermans/Musset om de koppositie maar toen ze eenmaal de leiding over hadden genomen, sloegen ze een gat en wisten de tweede manche volledig naar hun hand te zetten.

Het circuit van Markelo was door de goede weersomstandigheden veel harder dan in de voorgaande jaren. De zaterdag verliep positief voor Bax. Zijn tijden waren goed in de trainingen en in de kwalificatieheat wist hij als tweede over de finish te komen.

Door regenval in de nacht van zaterdag of zondag veranderde het circuit voor de wedstrijddag en het beloofde een pittige wedstrijd te gaan worden. In de eerste manche kwamen ze goed weg bij de start en konden in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Ze kregen al snel de derde plaats in handen en gingen in de aanval op de tweede combinatie. Het koste een aantal ronden voordat ze de tweede plaats in handen kregen en hierdoor kon de leidende combinatie een gat slaan. Bax probeerde het gat te dichten maar kreeg het niet helemaal dicht en besloot vervolgens om een bekeken wedstrijd te rijden. Hij leek op een tweede plaats af te stevenen maar door een mechanisch probleem van de kopman, kon Bax de leiding over nemen en wist de manche winnend af te sluiten.

In de tweede manche pakte hij een soortgelijke start maar ditmaal kwam hij sneller aan op een tweede plaats en ging in de aanval. Na een aantal ronden nam hij de leiding over en slaagde erin om een gat te slaan. Bax zette de volledige wedstrijd naar zijn hand en pakte het maximale aantal punten in Markelo.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap heeft Bax zijn voorsprong uit weten te bouwen naar 31 punten. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Duitse Strassbessenbach.

Fotocredits: Eric Laurijssen

Daguitslag WK Zijspancross Markelo:
1 Bax/Stupelis 50 Pnt
2 Vanluchene/van den Bogaart 44 Pnt
3 Brown/Chamberlain 38 Pnt
4 Dierckens/Bax 33 Pnt
5 Hermans/Musset 32 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Musset 344 Pnt
2 Vanluchene/van den Bogaart 313 Pnt
3 Hermans/Musset 288 Pnt
4 Dierckens/Bax 241 Pnt
5 Sanders/Kunnas 229 Pnt


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Ovaa Motors
Overveld Parts
Borduurstudio AN
De Brug Personeel
Bakens Yamaha
JH MX Service
Ready 2 Compete
CPJ Techniek
Kellerman Quadschool
VdLaarRacing