Van Laar Suspension
4 Stroke
BZS Racing Parts
Promax Racing
SJ Racing
HK Suspension

Advertenties

BCS Racing
Ozzo Racing
Carpus
TvH Motorsport
MX Stage Alain Roels
Eilers MX Racing
Vakgarage Akersloot
Gremmer Constructie
HMX Parts

Sterke resultaten van Beaton en Olsen in Grand Prix MX2 in Indonesie

Thomas Kjer Olsen en Jed Beaton van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing hebben zich door de warme omstandigheden in Indonesiƫ heen geslagen en zijn in de elfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 op een derde en vijfde plaats geeindigd.

Sterke resultaten van Beaton en Olsen in Grand Prix MX2 in Indonesie

Beaton zette zijn goede vorm verder in Indonesie en wist in de eerste manche het beste resultaat neer te zetten voor het Rockstar Energy Husqvarna team door vijfde te worden, net een positie voor zijn teammaat Thomas Kjer Olsen.

Nadat Beaton in de tweede manche vijf ronden op een vierde plaats had gereden, werd hij opnieuw op een vijfde plaats afgevlagd en werd hiermee ook vijfde in het dagklassement. Hiermee scoorde hij zijn beste totaaluitslag van dit seizoen.

Thomas Kjer Olsen kwam in de tweede manche ijzersterk voor de dag. In de eerste manche kon hij helemaal niet in zijn ritme komen maar in de tweede manche vocht hij tot aan de finishvlag. Hij kwam op een vierde plaats uit de eerste ronde en vocht zich gedurende de wedstrijd terug naar een tweede plaats. Hij vond zijn ritme op de baan en wist Jago Geerts van de koppositie te verdringen. Hij hield het tempo strak en won de manche, dit was zijn eerste manchezege sinds de Grand Prix van Engeland.

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing zal volgend weekend de twaalfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 rijden in Semarang, Indonesie.

Commentaar Thomas Kjer Olsen: ‘’Ik ben echt blij met mijn zege in de tweede manche. Ik was zeer teleurgesteld over mijn resultaat in de eerste manche. Ik wist dat ik beter kon maar ik kon niet in mijn ritme komen, misschien omdat ik door de hitte niet teveel krachten wilde verspelen. Ik wilde daarom in de tweede manche laten zien wat ik kon. Ik heb alles gegeven en ik voelde mezelf heel goed. Ik pakte een goede start, heb een aantal rijders ingehaald en heb het tempo hoog gehouden. De wedstrijd was totaal verschillend ten opzichte van de eerste manche. Om de Grand Prix te beeindigen met een overwinning en een podiumresultaat, is geweldig. Ik ga nu even rust nemen en wat ontspannen voor de volgende Grand Prix. Ik kijk er naar uit!’’

Commentaar Jed Beaton: ‘’Het was opnieuw een goede Grand Prix voor mij. Ik voelde dat Duitsland een goede stap in de juiste richting was. Ik kon hier dingen achter mij laten en wist de snelheid neer te zetten zoals ik weet dat ik dat kan. Hier heb ik opnieuw twee goede manches neer weten te zetten. Het was een zware Grand Prix want we wisten dat de hitte niet zo leuk zou zijn. Ik ben blij dat alles de goede richting op gaat. Hopelijk wordt volgend weekend opnieuw een positieve Grand Prix.’’

Daguitslag Grand Prix MX2 Indonesie:
1 Jorge Prado 47 Pnt
2 Tom Vialle 42 Pnt
3 Thomas Kjer Olsen 40 Pnt
5 Jed Beaton 32 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jorge Prado 494 Pnt
2 Thomas Kjer Olsen 443 Pnt
3 Jago Geerts 334 Pnt
10 Jed Beaton 192 Pnt


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Bakens Yamaha
VdLaarRacing
Ready 2 Compete
Borduurstudio AN
Ovaa Motors
De Brug Personeel
Kellerman Quadschool
Overveld Parts
JH MX Service
CPJ Techniek