Promax Racing
Van Laar Suspension
4 Stroke
HK Suspension
BZS Racing Parts
SJ Racing

Advertenties

Gremmer Constructie
BCS Racing
HMX Parts
Eilers MX Racing
Vakgarage Akersloot
MX Stage Alain Roels
TvH Motorsport
Carpus
Ozzo Racing

Britt Jans Beken en Amber Simons derde en vierde in IMBA Dames in Engeland

Britt Jans Beken en Amber Simons zijn in de eerste IMBA dameswedstrijd in het Britse Lower Drayton op een derde en vierde plaats geeindigd.

Britt Jans Beken en Amber Simons derde en vierde in IMBA Dames in Engeland

Britt en Amber begonnen positief aan de dag en wisten in de tijdtraining een derde en vierde tijd neer te zetten. De eerste manche van Britt begon met een slechte start en een valpartij. Ze had veel werk te doen om naar voren te komen en gaf alles wat ze had. Haar inhaalrace verliep voorspoedig en dit zorgde ervoor dat ze nog helemaal terug wist te komen naar een derde plaats. Amber zat er goed vooraan bij met de start en hield vervolgens lang stand op een derde plaats. Echter door een valpartij in de slotfase verloor ze nog een positie en finishte als vierde.

In de tweede manche begon Britt in de kopgroep en wist de twee leidende dames goed te volgen. Echter door de valpartij van in de eerste manche had ze een dikke bult opgelopen op haar arm en deze drukte precies tegen haar spier aan. Ze moest het tempo laten zakken maar slaagde er wel in om de derde plaats in handen te houden tot aan de finish. Amber zat er minder goed bij met de start maar kwam toch op een vijfde plaats uit de eerste ronde. Gedurende de wedstrijd werkte ze zich op naar een vierde plaats en wist deze positie vast te houden tot aan de finishvlag.

In de derde en beslissende manche had Britt nog steeds last van haar arm. Ze werkte zich in de beginfase op van een vijfde naar een vierde plaats maar moest daarna het tempo laten zakken waardoor ze niet meer kon doen dan op een vierde plaats te finishen. Amber pakte kopstart maar werd in de beginfase teruggeslagen naar een derde plaats. Gedurende de wedstrijd kon ze het gat tot aan de leidende twee dames verkleinen en kwam aan het achterwiel van de tweede dame. Helaas vond ze nergens een plaats waar ze deze positie over kon nemen waardoor ze als derde werd afgevlagd.

In het dagklassement eindigden Britt en Amber op een derde en vierde plaats. Voor Britt is dit haar eerste podiumplaats in een IMBA uit haar carriere.

Nick Leerkes kwam aan de start in de VLM-wedstrijd in Hasselt. Omdat Nick nog nooit eerder op dit circuit had gereden, moest hij in de training flink wennen. In de laatste ronde zette hij zijn snelste tijd op de klok waarmee hij de sessie afsloot als zesde.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij al snel de derde plaats in handen kreeg. De twee kopmannen waren sneller maar Nick wist lang goed stand te houden op een derde positie. Door een paar kleine foutjes kwam de vierde man hem voorbij maar Nick hield hem onder druk en zette in de slotfase de aanval in. Helaas kwam hij net iets tekort waardoor hij genoegen moest nemen met een vierde plaats.

In de tweede manche kwam hij slecht uit de start en dook pas als voorlaatste de eerste bocht in. Gedurende de wedstrijd wist hij de ene na de andere rijder te passeren en begon in de slotfase in te lopen op de zesde man. Nick slaagde er niet in om een aanval in te kunnen zetten. Dit gebeurde helaas wel bij hem en daardoor kwam hij in de laatste ronde ten val waardoor hij als achtste werd afgevlagd. Met deze resultaten werd hij vijfde in het dagklassement.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
JH MX Service
Kellerman Quadschool
VdLaarRacing
Borduurstudio AN
Ready 2 Compete
De Brug Personeel
CPJ Techniek
Bakens Yamaha
Ovaa Motors
Overveld Parts