Van Laar Suspension
Promax Racing
SJ Racing
HK Suspension
4 Stroke
BZS Racing Parts

Advertenties

Eilers MX Racing
BCS Racing
Gremmer Constructie
Vakgarage Akersloot
Ozzo Racing
Carpus
HMX Parts
Motorworkx
MX Stage Alain Roels
TvH Motorsport

Rutger Baauw zevende in NK MX2 in Overloon

Rutger Baauw is in het Nederlands Kampioenschap MX2 van de MON in Overloon op een zevende plaats geeindigd.

Rutger Baauw zevende in NK MX2 in Overloon

In de eerste manche vocht hij tot in de slotfase om de zevende plaats maar werd uiteindelijk negende. In de tweede manche pakte hij kopstart maar had nog niet de snelheid om in de top vijf te kunnen finishen en werd zesde.

Na een achtste tijd in de tijdtraining begon Rutger met vertrouwen aan de eerste manche. Hierin kon hij in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Omdat het rijden niet zo lekker ging, verloor hij in de beginfase een aantal plaatsen. In het midden van de wedstrijd herpakte hij zich en kwam steeds verder terug naar voren. In de voorlaatste ronde reed hij op een achtste plaats toen hij de achtervolging inzette op de zevende man. Echter door een foutje verloor hij nog een positie en finishte als negende.

Met nieuwe motivatie ging hij in de tweede manche van start. Hij kwam goed uit de start en wist voor de eerste keer dit jaar kopstart te pakken. In de beginfase verloor hij een aantal plaatsen en nadat hij even op een vierde plaats reed, kwamen er twee rijders langs. Zijn snelheid was net niet hoog genoeg om mee te kunnen doen in de top vijf waardoor hij op een zesde plaats werd afgevlagd.

Commentaar Rutger Baauw: ‘’Het rijden ging de hele dag niet zo lekker. Mijn snelheid moet nog omhoog om in de top vijf mee te komen maar hier gaan we aan werken.’’

Met een 9-6 in de manches eindigde Rutger op een zevende plaats in het dagklassement. De volgende wedstrijd van Rutger is de IMBA MX2 wedstrijd in het Franse Allaire op 20 juli.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
Ovaa Motors
JH MX Service
Honda
Ready 2 Compete
CPJ Techniek
Bakens Yamaha
VdLaarRacing
De Brug Personeel
Kellerman Quadschool