4 Stroke
SJ Racing
Promax Racing
HK Suspension
Van Laar Suspension
BZS Racing Parts

Advertenties

BCS Racing
TvH Motorsport
Eilers MX Racing
Ozzo Racing
Gremmer Constructie
HMX Parts
Motorworkx
Carpus
Vakgarage Akersloot
MX Stage Alain Roels

Record Bonenberg Cup in Lelystad

Op de eerste Pinksterdag was de Bonenberg Cup te gast bij de open bekercross van MC Flevoland. Het werd om meerdere redenen een mooie Pinsterdag.

Record Bonenberg Cup in Lelystad

Om te beginnen was het onstuimige weer van de voorafgaande dagen aan Lelystad voorbij gegaan. De baan lag er daardoor geweldig bij en er moest tussendoor zelfs gesproeid worden. Wat deze dag verder bijzonder maakte waren de 34 deelnemers aan de Bonenberg Cup. Dit is een record voor de laatste 8 jaren! Naast de vaste deelnemers meldden zich gastrijders waarvan een aantal, helemaal in de geest van de Bonenberg Cup, voor het allereerst achter een starthek plaatsnam.
 

De wedstrijd was een feest voor deelnemers en toeschouwers. Terwijl de klassementsrijders bij het vallen van het starthek voor de kopstart streden zochten de nieuwelingen behoedzaam hun plaats in het veld. Iedereen knokte op zijn of haar eigen niveau voor een plek. Na afloop was er voldoening en werd al naar de kalender gekeken om de volgende deelname te plannen.

Manche 1

In de eerste manche pakte Ian Oudeman de kopstart en hij gaf de koppositie niet meer af. Randy Morren veroverde na enkele ronden de tweede plek die hij tot het einde van de manche vasthield. Marnick Swart liet zien dat veel oefenen resultaat oplevert. Op zijn favoriete baan drong hij door tot de derde plek in de deze manche. In de strijd om de 10e plek wist Kevin Paas op de valreep Indy Morren te verschalken, nadat hij vanaf de 20e positie naar voren was gereden. Ook Gino van Amsterdam maakte een lange opmars door het veld naar de 15e plaats. Valisha Minnen en Lola van der Heiden veroverden ook een flink aantal plaatsen en kwamen op de 18e en 20e plek terecht.

Manche 2

Ook in de tweede manche reed Ian Oudeman in een soepele stijl naar de winst. Hij pakte daarmee de dagwinst en heroverde de koppositie in het klassement. Wesley Jordens pakte na de kopstart en een duel met Randy Morren de tweede plaats. Ook in deze manche winsten enkele deelnemers meerdere posities op te schuiven. Brend Stehouwer reed van de 18e naar de 14e plek. Ook Valisha en Lola knokten zich weer naar voren. Ryan Doorneweerd maakte de grootste opmars van de 23e naar 16e plek. Zijn jongere broer Igor winst ook een aantal posities te winnen. Ten opzichte van de eerste manche verbeterde Gino zich 8 posities. Tyler van der Steen en Rowan de Ruiter wisten zich 4 posities te verbeteren. Max Timmer had in zijn eerste wedstrijd de smaak te pakken en won 2 posities ten opzichte van de eerste manche.

 

Bekijk alle foto’s en het klassement

 

Meer informatie over de Bonenberg Cup vind je op www.bonenbergcup.nl.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Borduurstudio AN
De Brug Personeel
Bakens Yamaha
VdLaarRacing
JH MX Service
Overveld Parts
Kellerman Quadschool
CPJ Techniek
Ovaa Motors
Ready 2 Compete