Promax Racing
BZS Racing Parts
4 Stroke
Van Laar Suspension
SJ Racing
HK Suspension

Advertenties

MX Stage Alain Roels
Eilers MX Racing
BCS Racing
Gremmer Constructie
Carpus
Ozzo Racing
Motorworkx
TvH Motorsport
HMX Parts
Vakgarage Akersloot

Monster Energy Wilvo Yamaha MXGP team opnieuw op het podium

Het knetterharde circuit van Orlyonok was het afgelopen weekend het strijdtoneel voor de achtste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP.

Monster Energy Wilvo Yamaha MXGP team opnieuw op het podium

Zowel Gautier Paulin als Arnaud Tonus hebben beiden goede herinneringen aan dit circuit, dat gelegen is aan de Zwarte Zee, waardoor de verwachtingen voor het weekend hoog gespannen waren.

Na twee opeenvolgende podiumplaatsen in Portugal en Frankrijk begon Arnaud Tonus met een vertrouwd gevoel aan de zaterdag. In de kwalificatieheat finishte hij als negende en legde hiermee de basis voor de twee manches op zondag waarin de punten te verdienen zijn. Dankzij de power van de Yamaha YZ450F kon hij in de eerste manche in de top drie aan de wedstrijd beginnen. Al snel werkte hij zich op naar een tweede plaats en wist deze positie vast te houden tot aan de finishvlag.

Het begin van de tweede manche was hetzelfde als in de eerste manche. Nadat hij op een derde plaats uit de start kwam wist hij zich in de beginfase op te werken naar een tweede plaats. Tonus was hier nog niet tevreden mee en ging in de aanval bij de leider in de wedstrijd. Een valpartij gooide roet in het eten waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats. Ook in het dagklassement werd hij tweede en pakte hiermee zijn derde opeenvolgende podiumplaats. Tonus staat nog steeds zevende in de tussenstand maar staat slechts zes punten van de top vijf af.

Nadat Gautier Paulin een aantal snelle tijden op de klok wist te zetten, leek het erop dat hij een kanshebber voor een plaats op het podium was. Paulin kwalificeerde zich als derde en begon vol goede moed aan de eerste manche op zondag. Een zware valpartij zorgde ervoor dat hij in de eerste manche de wedstrijd moest verlaten maar hij kwam terug voor de tweede manche. Hij slaagde erin om achtste te worden en werd hiermee veertiende in de daguitslag. Na de wedstrijd in Rusland blijft Paulin op een derde plaats staan in de tussenstand.

Aankomend weekend wordt de negende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP verreden op het zanderige circuit van Kegums in Letland. Hierdoor is er geen rust voor het Monster Energy Wilvo Yamaha MX team.

Arnaud Tonus: ‘’Het was niet makkelijk om voor de zege te vechten. Ik was blij dat ik goede starts pakte waardoor ik gelijk vanaf het begin dichtbij Tim Gajser zat. Er waren niet veel inhaalmogelijkheden op deze baan. Toen ik er dicht achter zat ben ik er voor gegaan maar helaas maakte ik een kleine fout. Ik ben blij dat ik het heb geprobeerd en dat ik in staat was om tweede te worden. Ik ben heel dankbaar dat ik nu drie keer oprij op het podium ben geeindigd.’’

Gautier Paulin: ‘’Ik had een goede zaterdag waarbij ik mee vocht in de kopgroep. Ik voelde me erg goed. Ook in de warm up op zondagochtend voelde ik me goed. In de eerste manche pakte ik geen goede start maar ik kwam hard terug naar voren totdat ik bij de afsprong op een bult de controle over de motor verloor. Ik kwam hard ten val en bezeerde mijn handen bij de valpartij. In de tweede manche heb ik mijn eigen wedstrijd gereden. Ik voelde me niet goed maar ik kom terug voor Letland en daar zal ik me vast beter voelen dan nu.’’


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Kellerman Quadschool
CPJ Techniek
JH MX Service
Overveld Parts
De Brug Personeel
Bakens Yamaha
VdLaarRacing
Borduurstudio AN
Ready 2 Compete
Ovaa Motors