HK Suspension
SJ Racing
4 Stroke
Promax Racing
BZS Racing Parts
Van Laar Suspension

Advertenties

HMX Parts
Motorworkx
Eilers MX Racing
BCS Racing
Ozzo Racing
Carpus
Gremmer Constructie
TvH Motorsport
Vakgarage Akersloot
MX Stage Alain Roels

Een sterke vierde plaats tijdens de EK Slowakije voor Daan Bruijsten

Daan Bruijsten van het JTX-KTM scoort een mooie vierde en zevende plaats tijdens het Europees kampioenschap in Brezno Slowakije.

Een sterke vierde plaats tijdens de EK Slowakije voor Daan Bruijsten

Voorafgaand aan de wedstrijd werden de drie proeven extreme, enduro en crossproef meermaals te voet verkend in een twee en halve dag werd er weer meer dan 50km gewandeld. Vooral de endurotest en extreme test lagen zouden een uitdaging gaan worden door de vele wortels en gladde stenen. En de vochtige ondergrond zou het allemaal niet veel makkelijker gaan maken. Op de vooravond voor de wedstrijd werd de perfect geprepareerd 450 EXC-F JTX-KTM gekeurd en in het afgesloten parc-ferme geplaatst.

Dag 1

De dag begon wat moeizaam voor Daan de eerste proeven miste hij nog wat flow. Maar met uitkomen van de derde proef de extreme, kreeg hij een problemen met zijn voorrem deze begon namelijk weg te vallen. Direct werd alles gecontroleerd om het probleem op te lossen. Helaas kon het probleem niet verholpen worden het probleem werd alleen maar erger. Uiteindelijk viel de druk zelfs helemaal weg en moest hij zonder voorrem de route vervolgen. Dit bleek een enorme uitdaging te worden doordat er vele stijlen afdalingen inzaten. Met alle moeite kon hij rond kommen. Helaas liep zijn motor nog wat schade op doordat de afdalingen zo stijl waren dat hij genoodzaakt was de motor plat te leggen om af te remmen. Bij de tijdcontrole werd er een andere voorrem gemonteerd en door de dag heen werd de andere schade ook weer gemaakt. Ondanks alle problemen wist hij er nog een zevende plaats uit te halen. 

Dag 2 

Daan begon zijn dag direct goed vanaf de eerste proef zat hij er goed op en gebruikte het volle vermogen van de 450 excf JTX-KTM machine. Dat was ook aan zijn tijd te zien meteen een scherpe tijd en dichtbij de top! Een klein foutje in de lange Enduro test koste hem behoorlijk wat kostbare seconden. Gelukkig herstelde hij zich sterk en wist in de korte extreme test weer een scherpe tijd te noteren. In de tweede ronde kwam de regen met bakken uit de lucht waardoor het parcours nog vele malen moeilijker werd. De wortels en stenen werden spekglad waardoor een foutje snel gemaakt was. Dit ging Daan goed af en wist opnieuw mooie tijden neer te zetten. Gelukkig was het maar een regenbui. In de derde ronde maakte hij het nog mooi af en werd uiteindelijk zeer sterk vierde! 

 

#KTM-Nederland
#JTX-Racing
#VrieshuisLagemaat
#Foreignflex
#Hocoparts
#Jumbo
#Twinair 
#Kleentec
#belray 
#Vivelli 
#KTMPowerwear
#100percentgoggles 
#Motomaster
#RKracing
#Supersprox
#Gaerne 
#araihelmet 
#Domino
#WLMDesign 
#Festa 
#strongvikingrun 
#hgsexhaustsystems 
#superb
#wpsuspension

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
JH MX Service
Kellerman Quadschool
Overveld Parts
Ready 2 Compete
Borduurstudio AN
CPJ Techniek
Bakens Yamaha
VdLaarRacing
Ovaa Motors
De Brug Personeel