Promax Racing
SJ Racing
BZS Racing Parts
Van Laar Suspension
4 Stroke
HK Suspension

Advertenties

Gremmer Constructie
Carpus
Ozzo Racing
HMX Parts
BCS Racing
TvH Motorsport
MX Stage Alain Roels
Eilers MX Racing
Vakgarage Akersloot
Motorworkx

Freek van der Vlist tweede in ONK 250 in Heerde

Freek van der Vlist uit Apeldoorn is in het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Heerde op het podium geeindigd. In de eerste manche kwam hij van rond de vijftiende plaats terug naar een tweede positie.

Freek van der Vlist tweede in ONK 250 in Heerde

In de tweede manche had hij al snel de tweede plaats in handen en kon in de beginfase de kopman goed volgen. Daarna moest hij hem laten gaan en finishte opnieuw als tweede.

In de week voorafgaande aan de wedstrijd was het doel om deel te nemen aan de Grand Prix MX2 in Mantova maar omdat Freek niet werd geselecteerd besloot hij om van start te gaan in Heerde. De dag begon positief met een tweede tijd in de tijdtraining en dit zorgde voor een goede startplaats in de beide manches.

Bij de start van de eerste manche kwam hij niet super goed weg en ook kwam hij in de tweede bocht nog in aanraking met Roan van de Moosdijk waardoor hij van rond de vijftiende plaats terug naar voren moest zien te komen. Ondanks dat Freek niet helemaal het juiste ritme in handen had, wist hij toch terug te komen naar een tweede plaats.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij tijdens de eerste ronde al aan op een tweede plaats. Hij ging in de achtervolging op leider Roan van de Moosdijk. In de eerste paar ronden wist hij hem goed te volgen maar daarna moest hij hem laten gaan. Freek had wat last van achterblijvers en ook had Roan een beter ritme als hem. Freek kwam als tweede over de finish en verzekerde zich hiermee ook van een tweede plaats in de daguitslag.

Voor Freek was deze wedstrijd weer een stap in de goede richting. Aankomend weekend staat de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Harfsen.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
CPJ Techniek
De Brug Personeel
VdLaarRacing
Ready 2 Compete
Overveld Parts
Kellerman Quadschool
Ovaa Motors
Bakens Yamaha
Borduurstudio AN
JH MX Service