HK Suspension
SJ Racing
Van Laar Suspension
BZS Racing Parts
Promax Racing
4 Stroke

Advertenties

Vakgarage Akersloot
Ozzo Racing
Eilers MX Racing
MX Stage Alain Roels
BCS Racing
Motorworkx
Gremmer Constructie
HMX Parts
TvH Motorsport
Carpus

Grizzly Yamaha Junior Team laat potentieel onbenut tijdens EMX in Denemarken

Het Grizzly Yamaha Junior Team heeft tijdens de derde voorronde van de EMX-kwalificatiecyclus in het Deense Slagelse de aanwezige snelheid niet om kunnen zetten in aansprekende resultaten.

Grizzly Yamaha Junior Team laat potentieel onbenut tijdens EMX in Denemarken

Tijdens de verschillende trainingssessies werden meerdere snelste ronden genoteerd, maar in de manches wilde het allemaal net niet lukken voor de mannen.

 

Sacha Coenen reed in zijn oefensessies op zaterdag naar een 3e en een 1e tijd, maar na een wat mindere start kwam hij in de qualifying race niet verder dan een 4e plaats. Hierdoor mocht hij als 8e oprijden naar het hek op zondag, waar hij de eerste manche een prima start pakte en als 4e aan de wedstrijd begon. Hierin kon Sacha echter niet goed in zijn ritme komen, en moest hij zelfs een plek prijsgeven, waardoor hij niet verder kwam dan een 5e plek. Ook de tweede manche verliep niet zoals gepland; na een matige start kwam de 12-jarige Overijsenaar meerdere malen ten val, waardoor hij pas als 16e wist te finishen. Een minder weekend voor Sacha dus, die erop gebrand is in het Duitse Reutlingen over 2 weken weer van voren te zitten.

 

Broer Lucas kende een sterke zaterdag, met een snelste en met een 3e tijd, gevolgd door een 2e plaats in de qualifying race in Groep B. Ook de warm-up op zondag werd als snelste afgesloten, waardoor het vertrouwen voor de beide manches in de middag groot was. Helaas kwam Lucas in de eerste ronde op het smalle circuit met zijn krappe 180-graden bochtjes in het gedrang ten val, waarna hij vanuit de achterhoede nog terug wist te rijden naar een 10e plek. In de tweede manche startte hij in de top-10 en wist zich naar een prima 5e plaats te rijden, waarmee hij overall 6e werd. Ook voor Lucas overheerste het gevoel er niet alles uitgehaald te hebben.

 

Charlie van Nieuwland stond de eerste drie maanden van 2019 aan de kant met verschillende blessures, en slaagde er in Lommel niet in zich te kwalificeren. In Slagelse lukte dit wel, en de eerste manche reed hij zich naar een prima 32e plaats. De tweede manche kwam hij ten val waarna er niet meer inzat dan een 37e plek. De getoonde progressie stemde echter zonder meer tevreden.

 

Ashton Boughen kende een onfortuinlijk weekend, waarin slechte starts hem parten speelden. De eerste manche op zondag reed hij zich met werkelijk fenomenale inhaalacties terug in de top-5, waarna hij na een klein schuivertje enkele plekken werd teruggeworpen om vervolgens nog als 6e binnen te komen. Na wederom een mindere start in de tweede manche maakte een crash in de vijfde ronde een eind aan zijn opmars en wist hij pas als 28e te finishen. Ondanks het mindere resultaat was het rijden van Ashton bijzonder sterk afgelopen weekend, en het kan dan ook niet lang duren voordat hij gewoon weer vooraan mee kan strijden.

 

Ook Jayson van Drunen zat het niet helemaal mee in Slagelse. In de trainingen was hij continu rond de 5e plek te vinden, maar net niet de juiste starts in de manches maakten dat Jayson er niet helemaal uit kon halen wat er inzat in Denemarken. Met een 12-11 werd hij overall 11e, en dat was niet wat hij vooraf in gedachten had. Vanzelfsprekend kijkt ook Jayson erg uit naar het halen van een revanche in Reutlingen, waar over anderhalve week ronde 4 reeds wordt verreden.

 

Aankomend weekend rijden Cody en Jayson het ONK65 in Eersel, terwijl Sacha, Lucas en Charlie in actie komen op het ONK85 in Harfsen. Ashton rijdt een wedstrijd in Engeland.

 

Het Grizzly Yamaha Junior Team wordt ondersteund door:

Yamaha Racing, Yamalube, GYTR, Oakley, Prox, Racing Parts, Arai Helmets Europe, Gaerne, MVD Racewear, INDG, Sonic, Swaans Beton, Brabant AG Industrie, Twin Air, Dunlop, Propegs. #bLUcRU #VictorYZone


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
VdLaarRacing
CPJ Techniek
Ovaa Motors
JH MX Service
Ready 2 Compete
De Brug Personeel
Borduurstudio AN
Bakens Yamaha
Overveld Parts
Kellerman Quadschool