HK Suspension
BZS Racing Parts
Promax Racing
Van Laar Suspension
4 Stroke
SJ Racing

Advertenties

TvH Motorsport
MX Stage Alain Roels
Ozzo Racing
Carpus
Eilers MX Racing
HMX Parts
Vakgarage Akersloot
BCS Racing
Gremmer Constructie
Motorworkx

Robin van Oldeniel pakt top drie plaats in Cup 250 wedstrijd in Heerde

Robin van Oldeniel van het GT Husqvarna team heeft in de CUP 250 wedstrijd in Heerde een top drie plaats weten te behalen. Robin begon aan de dag met een vijfde tijd in de tijdtraining.

Robin van Oldeniel pakt top drie plaats in Cup 250 wedstrijd in Heerde

In de eerste manche kwam hij niet goed weg en kon pas rond de dertiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme kwam hij terug naar voren en kwam in de achtste ronde aan op een zesde plaats. In de laatste twee ronden wist hij nog twee rijders te passeren en finishte als vierde.

Na een matige start in de tweede manche kwamen er twee rijders voor hem ten val in de derde bocht waardoor hij veel plaatsen verloor. Hij herstelde zich goed en kwam al op een tiende plaats uit de tweede ronde. Op het zware circuit kon hij zijn opmars gedurende de wedstrijd verder zetten en nadat hij in de laatste ronde de snelste tijd neer had weten te zetten, kwam hij op een derde plaats over de finish. Met deze resultaten eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement.

Thijs Korenblik reed zijn eerste CUP wedstrijd van het seizoen in Heerde. In de tijdtraining had hij al snel last van harde onderarmen en kwam hierdoor niet verder dan een eenenveertigste tijd. In de eerste manche kwam hij op een veertigste plaats uit de start maar door een aantal valpartijen in het midden van de wedstrijd moest hij genoegen nemen met een zevenenveertigste plaats. Nadat hij voor de tweede manche de vering iets had aangepast kwam hij bij de start met een aantal anders rijders ten val. Na de valpartij herpakte hij zich goed en finishte als negenendertigste waarmee hij veertigste werd in de daguitslag.

De andere teamleden van het GT Husqvarna team kwamen aan de start in de streekwedstrijd in Halle. Lars Ikink wist de 65cc grote wielen te winnen. Lars reed in Halle samen met de 65cc en 85cc kleine wielen. In de eerste manche dook Lars als leider de eerste bocht in. Nadat hij in de eerste ronde terug viel naar een derde plaats, wist hij lang de aansluiting met de tweede man te behouden. Toch slaagde hij er niet in om hem terug te pakken waardoor hij als derde over de finish kwam. Ook in de tweede manche kon hij in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen en dook op een tweede plaats de eerste bocht in. In de beginfase hield hij goed stand maar door een stuurfout in de derde ronde kwam hij ten val. Hij zakte terug naar een elfde plaats maar wist in het resterende deel van de wedstrijd goed terug te komen en werd derde. Met deze resultaten werd hij tweede totaal en winnaar van de 65cc klasse.

Justin Pit had een druk weekend met zaterdag een DMX-wedstrijd in Hellendoorn en op zondag een streekwedstrijd in Halle. Justin wist in de eerste manche in Hellendoorn helemaal vanaf de buitenzijde een goede start te pakken en ontweek de hectiek aan de binnenzijde van de eerste bocht en kon als tiende aan de wedstrijd beginnen. Het werd een manche vol met gevechten waarbij hij uiteindelijk als achttiende finishte. De start van de tweede manche was bijna hetzelfde als in de eerste manche. Op het inmiddels loodzwaar geworden circuit hield Justin goed stand en kwam als zeventiende over de finish.

In Halle begon hij als elfde aan de wedstrijd maar hij reed een goede inhaalrace en kwam op een derde plaats van zijn klasse over de finish. In de tweede manche kwam hij beter uit de start en kwam gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren om uiteindelijk als tweede over de finish te komen. Ook in het dagklassement werd hij tweede!

Gerwin Tuitert wist in de streekwedstrijd in Halle een vijfde plaats te behalen. Na een derde tijd in de tijdtraining kwam hij in de eerste manche als derde uit de start. Omdat hij niet lekker in zijn ritme kon komen verloor hij twee plaatsen en werd vijfde. In de tweede manche pakte hij opnieuw een goede start maar toen er in de derde ronde een rijder vlak voor hem ten val kwam, zat de schrik er goed in. Omdat de gevallen rijder op de baan bleef liggen, werd de manche na tien minuten afgevlagd waardoor Gerwin als vijfde werd geklasseerd. Dit leverde hem ook een vijfde plaats op in het dagklassement.

De 85cc klasse reed in Halle tussen de 125cc klasse. Voor Yourick den Hollander was het weer even wennen op de 85cc nadat hij een aantal keren op de 125cc had gereden. Toch wist hij in de training de snelste tijd neer te zetten. In de eerste manche kwam hij na een redelijke start terug naar de overwinning in de 85cc klasse en een vierde plaats met de 125cc erbij. Ook de tweede manche werd winnend afgesloten van de 85cc klasse en opnieuw werd hij met de 125cc klasse erbij vierde.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Kellerman Quadschool
VdLaarRacing
Ovaa Motors
Ready 2 Compete
De Brug Personeel
Borduurstudio AN
Bakens Yamaha
Overveld Parts
CPJ Techniek
JH MX Service