SJ Racing
BZS Racing Parts
4 Stroke
HK Suspension
Van Laar Suspension
Promax Racing

Advertenties

Carpus
Eilers MX Racing
HMX Parts
Motorworkx
TvH Motorsport
BCS Racing
Vakgarage Akersloot
MX Stage Alain Roels
Gremmer Constructie
Ozzo Racing

Rene de Jong pakt podiumplaats in ONK 250 in Heerde

Rene de Jong van het Andre Motors KTM team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Heerde een podiumplaats weten te behalen.

Rene de Jong pakt podiumplaats in ONK 250 in Heerde

Na een matige start in de eerste manche kwam hij sterk terug naar een vierde plaats. In de tweede manche zat hij er goed vooraan bij met de start maar omdat hij niet lekker in zijn ritme kon komen, zakte hij terug naar een vierde plaats. Wel leverde dit hem de derde plaats op het podium op!

In de tijdtraining was het gevoel gelijk goed. Wel was het erg druk op de baan en daardoor viel de eerste ronde waarin Rene aanzette een klein beetje tegen. Lang stond hij op een derde tijd maar in de slotfase kwamen er nog twee rijders overheen waardoor hij de sessie afsloot als vijfde.

De start van de eerste manche mislukte waardoor hij in het middenveld aan de wedstrijd moest beginnen. In de eerste paar ronden zocht hij naar de juiste lijnen maar uiteindelijk kreeg hij het juiste ritme te pakken en werkte zich op naar een vierde plaats. Ook kwam hij nog heel dicht in de buurt bij de derde man maar helaas was de manche tekort om nog een aanval in te kunnen zetten waardoor hij als vierde werd afgevlagd.

In de tweede manche pakte hij een hele goede start en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Al snel moest hij de koppositie afstaan aan Roan van de Moosdijk en viel terug naar een tweede plaats. Op het inmiddels loodzwaar geworden circuit kon Rene niet in zijn ritme komen. Hij was meer met zichzelf in gevecht dan met de concurrentie maar toch wist hij de wedstrijd af te sluiten op een vierde plaats waarmee hij derde werd in de daguitslag.

Aankomende zondag gaat het Open Nederlands Kampioenschap verder op het circuit van Harfsen.

Daguitslag ONK 500 Heerde:
1 Roan van de Moosdijk 100 Pnt
2 Freek van der Vlist 90 Pnt
3 Rene de Jong 76 Pnt
4 James Carpenter 75 Pnt
5 Raivo Dankers 73 Pnt


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
JH MX Service
Ready 2 Compete
Kellerman Quadschool
CPJ Techniek
Borduurstudio AN
Bakens Yamaha
Ovaa Motors
VdLaarRacing
De Brug Personeel