4 Stroke
SJ Racing
BZS Racing Parts
Promax Racing
Van Laar Suspension
HK Suspension

Advertenties

Vakgarage Akersloot
Motorworkx
Carpus
Eilers MX Racing
TvH Motorsport
MX Stage Alain Roels
Ozzo Racing
BCS Racing
Gremmer Constructie
HMX Parts

Ivano van Erp op het podium in EMX 85 wedstrijd in Denemarken

Yamaha Europe-rijder Ivano van Erp is in de selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc Noord/West in het Deense Slagelse op het podium geeindigd. .

Ivano van Erp op het podium in EMX 85 wedstrijd in Denemarken

Nadat het op zaterdag allemaal niet wilde lukken voor de crosser uit Oss, streed hij op zondag mee voor de eindzege. Uiteindelijk kwam hij net iets tekort en eindigde op een tweede plaats.

Het weekend begon niet volgens plan voor Ivano want in de vrije training op zaterdag kwam hij hard ten val op een schans en blesseerde hierbij zijn bovenbeen. Gelukkig kon hij wel verder rijden maar het was duidelijk zichtbaar dat het niet makkelijk ging.

In de tijdtraining deed hij zijn uiterste best maar kon niet het ritme en snelheid vinden van de kopmannen en moest daardoor genoegen nemen met een zesde tijd.

Ook in de kwalificatieheat liep het niet want ondanks een redelijke start zat er niet meer in dan een zevende plaats en hier was Ivano dan ook absoluut niet tevreden mee.

Op zondagochtend wilde hij ervoor gaan maar de Yamaha Europe-rijder kwam ook in de warm up niet verder dan een zeventiende tijd. Na deze sessie werd er overleg gepleegd met het team en werd de set up van de Yamaha veranderd. Dit pakte goed uit want na een kopstart in de eerste manche reed hij een sterke wedstrijd. Ivano verloor slechts 1 positie en kwam op een goede tweede plaats over de finish.

Ook in de tweede manche stuurde hij zijn 2Fast Motorsport geprepareerde Yamaha als leider door de eerste bocht. Ook nu moest hij de koppositie afstaan maar Ivano vocht terug en wist de leiding terug over te nemen. Lang hield Ivano stand op de eerste plaats maar met nog twee ronden te gaan kwam Cas Valk erlangs en moest de crosser uit Oss genoegen nemen met een tweede plaats. Ook in het dagklassement eindigde Ivano op een tweede plaats, een positie waar we op zaterdag absoluut geen rekening mee hadden gehouden


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Kellerman Quadschool
Overveld Parts
JH MX Service
Ready 2 Compete
VdLaarRacing
CPJ Techniek
De Brug Personeel
Borduurstudio AN
Bakens Yamaha
Ovaa Motors