HK Suspension
BZS Racing Parts
SJ Racing
4 Stroke
Van Laar Suspension
Promax Racing

Advertenties

BCS Racing
HMX Parts
Vakgarage Akersloot
Ozzo Racing
TvH Motorsport
Eilers MX Racing
MX Stage Alain Roels
Motorworkx
Carpus
Gremmer Constructie

Galvin mx team aan de start bij Dutch Masters in Oss

Afgelopen weekend heeft het Galvin mx team sponsored bij Ladessa deelgenomen aan de eerste Dutch Masters of motorcross in Oss.

Galvin mx team aan de start bij Dutch Masters in Oss

In de aanloop naar deze wedstrijd kreeg het team nog een tegenslag te verwerken omdat Kay Ebben een schouder blessure heeft opgelopen bij een training. De eerste prognose is dat Kay enkele weken rust moet nemen en daarna zal er nieuw onderzoek plaatsvinden.

Op zaterdag moest er gekwalificeerd worden om deel te nemen aan de kwalificatietraining van de zondag. Voor het Galvin mx team gingen Joshua, Jordy en Maikel van start in de kwalificatie van zaterdag.  Op zaterdag wisten alle drie de rijders zich te kwalificeren voor de zondag. Dit was natuurlijk al een mooi resultaat voor alle rijders en het team.

Op zondag word het deelnemersveld nog eens aangevuld met grand prix rijders waardoor er opnieuw moet worden gekwalificeerd. De eerste 40 rijders mogen door om beide manches van start te gaan. In de tijdtraining wisten alle drie de rijders zich te kwalificeren.

Joshua wist zich in de kwalificatie op zondag als 28ste te plaatsen. In de eerste manche was de start goed van Joshua, echter besloot de organisatie dat de start niet reglementair  was waardoor er een herstart kwam. In de herstart was de start slechter van Joshua en moest hij op een 20ste plaats aan de manche beginnen. In de tweede ronde stootte hij hard zijn kuitbeen waardoor hij het tempo moest laten zakken. Na enkele rondes kon hij het tempo oppakken en weer naar voren rijden. Joshua wist op een nette 16de plaats over de finish te komen.

Tussen de manches in werd de pijn alleen maar erger. Joshua heeft veel gerust en geprobeerd de pijn te verbijten. Hij wilde kostte wat kost van start gaan in de tweede manche. In de tweede manche was er een grote valpartij die hij gelukkig kon ontwijken. Joshua had teveel last van zijn been waardoor hij niet kon springen. Hierdoor moest hij na twee rondes besluiten om de wedstrijd te verlaten. Joshua baalde natuurlijk dat hij de wedstrijd moest verlaten. We hopen in de komende dagen meer duidelijkheid te krijgen over de gevolgen van de pijn in zijn kuitbeen.

Voor Jordy was het een spannende dag op zaterdag omdat dit zijn allereerste Dutch Masters kon worden. Op de zaterdag wist hij zich met een 10de plaats in zijn groep te kwalificeren voor zondag. Op zondag was het spannend in de tijdtraining, de baan was verraderlijker geworden. Jordy wist zich hier als 40ste te kwalificeren waardoor hij mocht deelnemen aan de beide manches.

In de eerste manche had hij een moeilijke start omdat hij op een lastige startplek stond. Hierdoor moest Jordy vanuit de achterhoede terug zien te rijden. Bij het landen van de hoge afstap bleef zijn voetsteun achter een hooibaal haken waardoor hij als allerlaatste aan de manche moest beginnen. Bij het opvangen van zijn motor kreeg Jordy meteen veel last van zijn heup. Hij zette door en wist in de resterende minuten terug te rijden naar een 35ste plaats.

In de tweede manche wist Jordy dat het een zware wedstrijd zou worden. Hij ondervond nog veel pijn maar wilde toch rijden. Hij reed een goed tempo en kon dit gedurende de manche goed volhouden. Hij wist op een nette 32ste plaats over de finish te komen.

Ook voor Maikel was het zaterdag een spannende dag, omdat het ook voor hem de eerste Dutch Masters kon worden. En dit lukte hem door een 15de tijd op de klokken te zetten. In de zondag tijdtraining wist hij zich ook te kwalificeren met een 39ste plaats.

In de eerste manche lag het tempo hoog. Maikel reed zijn eigen wedstrijd en kon hierdoor een goed tempo rijden. Hij wist de manche op een nette 32ste plaats over de finish te komen.

In de tweede manche moest Maikel met de start van het gas af maar kon snel meekomen met de grote groep. Hij reed een goede manche en wist zich goed staande te houden in het grote deelnemersveld. Hij wist zijn tempo goed vast te houden waardoor hij op een keurige 26ste plaats over de finish kwam.

Het Galvin mx team sponsored bij Ladessa kan terugkijken op een weekend met ups-and-downs. We hopen dat de opgelopen blessures meevallen en dat we op volle kracht de volgende wedstrijden in kunnen gaan.

De eerst volgende Cup wedstrijd voor het Galvin mx team sponsored bij Ladessa  is op 27 April in Marum. De eerst volgende ONK wedstrijd  is op 28 April in Lelystad.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
JH MX Service
Ovaa Motors
Ready 2 Compete
Honda
Bakens Yamaha
De Brug Personeel
CPJ Techniek
Kellerman Quadschool
VdLaarRacing