HK Suspension
SJ Racing
BZS Racing Parts
4 Stroke
Van Laar Suspension
Promax Racing

Advertenties

BCS Racing
Carpus
Eilers MX Racing
Motorworkx
Ozzo Racing
TvH Motorsport
Gremmer Constructie
MX Stage Alain Roels
Vakgarage Akersloot
HMX Parts

Henry Jacobi wint beide manches in Oss

In een heel zonnig maar fris Oss heeft Henry Jacobi de eerste wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross gewonnen.

 Henry Jacobi wint beide manches in Oss

De Kawasaki-rijder wist beide manches op zijn naam te schrijven en hij pakt dus de ‘Redplate’ in deze serie over vier wedstrijden. Adam Sterry kende een goede dag en werd derde in het dag klassement. Roan van de Moosdijk ging erg hard op ‘De Witte Ruijsheuvel’ maar hij kwam alleen de tweede manche aan de finish. De 18-jarige crosser wist de tweede manche heel sterk voor de dag te komen en na een lange tijd op kop te rijden werd hij als derde afgevlagd.

Wedstrijden:
De eerste manche begint heel goed voor Adam die na de holeshot als leider aan de wedstrijd is begonnen maar omdat het starthek niet goed is gevallen volgt er een herstart. Die is in voordeel van Henry want hij was een van de rijders die het starthek hard geraakt en moest dus in de achtervolging. Bij de herstart laat Henry er geen twijfel over bestaan en hij neemt nu na een holeshot de leiding! Roan en Adam komen ook in de kopgroep door de eerste bocht. In de eerste ronde gaat Roan in de fout en hij gaat onderuit. In eerste instantie geen probleem maar als een collega over de motor van Roan rijd raakt deze te erg beschadigd. Hierdoor komt er vroegtijdig een einde aan de wedstrijd van de benjamin van het team. Henry is even de leiding kwijt gemaakt maar hij weet snel de leiding terug in handen te krijgen. Adam heeft de eerste helft van de wedstrijd de derde plaats in handen maar hij maakt een foutje waarbij hij onderuit gaat. Door deze val verliest de Brit een aantal plaatsen en zakt hij terug naar de zesde plaats om even later toch als vijfde over de finish te komen!

In de tweede manche ziet het bijzonder groen in de eerste bocht want Roan neemt de leiding voor teamgenoten Henry en Adam! De eerste helft van de wedstrijd weet Roan de leiding in handen te houden maar dan komt Henry opzetten en de 22-jarige Duitser wint ook de tweede manche. Bijna vijftien minuten kan Adam de derde plaats vast houden maar hij raakt een strobaal waarna hij hard ten val komt. Adam zakt hierdoor terug naar de zesde plaats. In de slotfase komt Roan onderdruk te staan van Jago Geerts. De regerend kampioen weet net voor het bordje met de laatste ronde daarom de tweede plaats over de nemen. Geerts wordt deze manche tweede vlak voor Roan. Twee Kawasaki's op het podium, met Henry die de eerste plaats overall mee naar huis neemt, en Adam keurig derde!
 

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross #1 250cc; Oss, NL:
1e manche
1 Henry Jacobi D Kawasaki
2 Ben Watson GB Yamaha
3 Tom Vialle F KTM
4 Jago Geerts B Yamaha
5 Adam Sterry GB Kawasaki
DNF Roan van de Moosdijk NL Kawasaki


2e manche
1 Henry Jacobi D Kawasaki
2 Jago Geerts B Yamaha
3 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki
4 Kevin Horgmo Nor KTM
5 Jed Beaton Aus Husqvarna
6 Adam Sterry GB Kawasaki

Dagklassement:
1 Henry Jacobi D Kawasaki 1-1
2 Jago Geerts B Yamaha 4-2
3 Adam Sterry GB Kawasaki 5-6
4 Jed Beaton Aus Husqvarna10-5
5 Kade Walker Can Husqvarna 9-7
8 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki DNF-3

Tussenstand DMofMX 250cc:
1 Henry Jacobi D Kawasaki 50
2 Jago Geerts B Yamaha 40
3 Adam Sterry GB Kawasaki 31
4 Jed Beaton Aus Husqvarna 27
5 Kade Walker Can Husqvarna 26
8 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 20

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Huub Munsters


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Honda
Ovaa Motors
Overveld Parts
Kellerman Quadschool
CPJ Techniek
Bakens Yamaha
JH MX Service
Ready 2 Compete
VdLaarRacing
De Brug Personeel