4 Stroke
SJ Racing
Promax Racing
HK Suspension
BZS Racing Parts
Van Laar Suspension

Advertenties

Motorworkx
TvH Motorsport
BCS Racing
HMX Parts
Vakgarage Akersloot
Ozzo Racing
Gremmer Constructie
Carpus
MX Stage Alain Roels
Eilers MX Racing

Monster Energy Kemea Yamaha teamrijder Jago Geerts tweede in Oss

Titelverdediger Jago Geerts eindigde tweede (4+2) in Oss, tijdens de eerste wedstrijd van de Dutch Masters 2019. Zijn Monster Energy Kemea Yamaha teammaat Ben Watson kende pech in de tweede reeks en finishte zevende (2+DNF).

Monster Energy Kemea Yamaha teamrijder Jago Geerts tweede in Oss

Geerts pakte bijna  de holeshot in de eerste reeks, maar Jacobi was hem net te snel af. De Belgische tiener zette de Duitser meteen onder immense  druk en nam in de tweede ronde de koppositie al over. Helaas niet voor lang. Geerts ging twee keer tegen de grond na twee foutjes. Jago moest vanuit zesde positie herbeginnen en kwam nog terug tot plek vier. Intussen bewandelde Ben Watson de omgekeerde weg. De Brit miste zijn start (10de), maar vond meteen een goed ritme en tempo. Ronde per ronde maakte hij terrein goed en passeerde hij zijn rivalen om uiteindelijk tweede te finishen.


Watson nam een goede start in de tweede reeks, maar was het slechtoffer van een valpartij net voor hem. Ben ging hard tegen de grond, terwijl zijn motor heel wat olie verloor. DNF voor onze Brit. Geerts reageerde iets te traag in de start van die tweede reeks, maar reed na één ronde al in vijfde positie. Jago ging fel tekeer op zijn YZ250F en schudde een paar mooie passeermaneuvers uit zijn mouwen. De Belg probeerde in de laatste ronde leider Jacobi nog te grazen te nemen, maar de Duitser kon zijn aanval nog net counteren.

 

#919 Ben Watson
7de in eindstand
 
"Ik ben best wel tevreden over mijn niveau in de eerste reeks. Alleen mijn start liet me weer in de steek. Ik dook pas als tiende in de eerste bocht. Maar ik voelde me wel heel comfortabel op mijn Yamaha, kon enkele goeie passeermaneuvers maken en eindigde tweede. Mooi. Pech riep me al heel vroeg in de tweede reeks een halt toe. Vialle raakte een dikke steen of zo, ging neer en ik kon die crash niet vermijden. Het was een zware crash en ik zag meteen veel olie op de grond. Game over. Gelukkig liep ik zelf geen blessures op."
d
ddddddddddddd
 
 
#193 Jago Geerts
2de in eindstand
 
"Tweede plaats: dat is niet zo slecht. Al had het beter kunnen zijn. Ik maakte tweede stomme foutjes in de eerste reeks. Ik had ook opnieuw last van opgepompte armen. De tweede reeks was veel beter. Mijn start was nochtans maar matig, maar ik kon me snel een weg naar voor banen. De race was korter (slechts 20 minuten plus één ronde) omdat er problemen waren met het starthek. Spijtig, want ik kwam net wat tijd te kort om leider Jacobi nog te pakken."
d
 
 
RESULTATEN
 
Eerste reeks
1. Henry Jacobi (Dui/Kaw)
2. BEN WATSON (GBr/Yam) +2.196 
3. Tom Vialle (Fra/KTM) +13.126
4. JAGO GEERTS (Bel/Yam) +21.163
5. Adam Sterry (GBr/Kaw) +35.011
 
Tweede reeks
1. Henry Jacobi (Dui/Kaw)
2. JAGO GEERTS (Bel/Yam) +1.340
3. Roan van de Moosdijk (Ned/Kaw) 6.585
4. Kevin Horgmo (Noo/KTM) 19.378
5. Jed Beaton (Aus/Hus) 47.169
    BEN WATSON (GBr/Yam) DNF
 
Eindstand
1. Henry Jacobi (Dui/Kaw) 50
2. JAGO GEERTS (Bel/Yam) 40
3. Adam Sterry (GBr/Kaw) 31
4. Jed Beaton (Aus/Hus) 27
5. Kade Walker (Can) 26
7. BEN WATSON (GBr/Yam) 22
 
 
Volgende wedstrijd: 5 mei, Axel (Dutch Masters)
 
 

Foto's Yamaha Racing/Eric Laurijssen

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
CPJ Techniek
JH MX Service
Ready 2 Compete
Honda
Overveld Parts
Kellerman Quadschool
Bakens Yamaha
VdLaarRacing
Ovaa Motors
De Brug Personeel