Van Laar Suspension
HK Suspension
BZS Racing Parts
4 Stroke
Promax Racing
SJ Racing

Advertenties

Eilers MX Racing
Ozzo Racing
Carpus
Gremmer Constructie
Motorworkx
BCS Racing
Vakgarage Akersloot
MX Stage Alain Roels
TvH Motorsport
HMX Parts

Gautier Paulin pakt podiumplaats in de Dutch Masters 500 in Oss

Gautier Paulin van het Monster Energy Wilvo Yamaha team is in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss op het podium geƫindigd.

Gautier Paulin pakt podiumplaats in de Dutch Masters 500 in Oss

Paulin wist op het technische zandcircuit in beide manches tweede te worden en verzekerde zich hiermee ook van een tweede plaats in het dagklassement.

Door aanhoudende griep en verkoudheid kreeg Arnaud Tonus een week rust voorgeschreven waardoor Paulin de enigste rijder was die voor het team aan de start kwam in Oss. Het gevoel op het circuit was goed en dit liet hij zien door in de training een tweede tijd op de klok te zetten.

In de eerste manche wist hij op zijn Yamaha YZ450F een goede start te pakken en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Paulin kon de leider goed volgen maar tot een aanval kwam het niet. De snelle Fransman reed de wedstrijd op gecontroleerde wijze uit op een tweede plaats en hield hiermee zijn kansen op de eindzege open.

Door vertraging in het wedstrijdprogramma werd besloten om de tweede manche over twintig minuten en een ronde te laten verrijden. Paulin pakte opnieuw een goede start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Gelijk stootte hij door naar de koppositie en zette een hoog tempo in. Echter na een aantal ronden werd hij gepasseerd en terugverwezen naar een tweede plaats. Paulin liet het hier niet bij zitten en hield de kopman onder druk. In de slotfase van de manche zette hij de aanval in maar helaas lukte het hem niet om de koppositie terug in handen te nemen en finishte als tweede.

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde Paulin in het dagklassement op een tweede plaats. Voor Paulin is dit een goed begin van het kampioenschap. De volgende wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross wordt verreden op zondag 5 mei in Axel.

Daguitslag Dutch Masters 500 in Oss:
1 Arminas Jasikonis 50 Pnt
2 Gautier Paulin 44 Pnt
3 Max Anstie 38 Pnt
4 Glenn Coldenhoff 38 Pnt
5 Pauls Jonass 32 Pnt

Fotocredits: Eric Laurijssen


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
CPJ Techniek
VdLaarRacing
Kellerman Quadschool
Honda
JH MX Service
Overveld Parts
Ready 2 Compete
De Brug Personeel
Bakens Yamaha
Ovaa Motors