BZS Racing Parts
SJ Racing
HK Suspension
Van Laar Suspension
4 Stroke
Promax Racing

Advertenties

Gremmer Constructie
Motorworkx
Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels
TvH Motorsport
Vakgarage Akersloot
Carpus
HMX Parts
BCS Racing
Eilers MX Racing

Kay de Wolf wint Dutch Masters 125cc in Oss, Jed Beaton vierde in 250 klasse

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft in het Brabantse Oss een positieve start gemaakt in de Dutch Masters of Motocross competitie.

Kay de Wolf wint Dutch Masters 125cc in Oss, Jed Beaton vierde in 250 klasse

Kay de Wolf won de 125cc klasse en is hiermee de eerste leider in het kampioenschap geworden. Jed Beaton kende een moeilijk begin van de eerste manche in de 250 klasse maar kwam nog terug naar een tiende plaats. In de tweede manche zorgde een betere start ervoor dat hij als vijfde over de finish kwam.

Kay de Wolf was het hele weekend goed op dreef op het technische circuit van Oss. In de tijdtraining op zaterdag was hij ruim het snelste en ditzelfde liet hij zien in de tijdtraining op zondagochtend. Nadat hij in de eerste manche gelijk kopstart pakte voerde hij het deelnemersveld de hele wedstrijd aan. De Wolf reed een gecontroleerde wedstrijd en leek de eerste manche te gaan winnen. Echter in de laatste bocht voor de finish, kwam hij in aanraking met de aanvallende tweede man, wat een valpartij voor Kay tot gevolg had. Hij finishte met een pijnlijke elleboog en pols als tweede maar omdat de winnaar werd gediskwalificeerd, schoof Kay een positie op en won de eerste manche.

Omdat het wedstrijdprogramma door verschillende omstandigheden veel vertraging op had gelopen, werd besloten om de tweede manche van de 125cc klasse af te gelasten.

Jed Beaton trainde als achtste in de 250 klasse en begon gedreven aan de eerste manche. Echter twee valpartijen in de beginfase zorgden ervoor dat hij van ver moest komen. Alles gevend kwam hij nog terug naar een tiende plaats en hield hiermee de schade beperkt. In de tweede manche was zijn begin vele malen beter en kwam hij op een zesde plaats uit de eerste ronde. Gedurende de wedstrijd schoof hij een positie op en finishte als vijfde. Met deze resultaten eindigde hij in het dagklassement op een mooie vierde plaats.

Yentel Martens kwam aan de start in de 500 klasse en wist met een 10-08 in de manches negende te worden in de daguitslag.

De volgende wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross wordt op zondag 5 mei verreden in Axel.

Daguitslag Dutch Masters 250 Oss:
1 Henri Jacobi 50 Pnt
2 Jago Geerts 40 Pnt
3 Adam Sterry 31 Pnt
4 Jed Beaton 27 Pnt
5 Kade Walker 26 Pnt

Daguitslag Dutch Masters 125cc in Oss:
1 Kay de Wolf 25 Pnt
2 Dave Kooiker 22 Pnt
3 Adam Kovacs 20 Pnt
4 Kay Karssemakers 18 Pnt
5 Hakon Osterhagen 16 Pnt

 

Fotocredits: Eric Laurijssen


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
De Brug Personeel
Ready 2 Compete
Bakens Yamaha
JH MX Service
Kellerman Quadschool
CPJ Techniek
VdLaarRacing
Ovaa Motors
Honda