BZS Racing Parts
4 Stroke
Promax Racing
SJ Racing
HK Suspension
Van Laar Suspension

Advertenties

HMX Parts
Carpus
Motorworkx
Gremmer Constructie
MX Stage Alain Roels
Eilers MX Racing
Ozzo Racing
Vakgarage Akersloot
BCS Racing
TvH Motorsport

Winst en top tien resultaat voor Motor2000 KTM Racing Team

Afgelopen zondag stonden Jens Walvoort en Kelton Gwyther aan de start bij de openingsproef van het BMB Kampioenschap.

Winst en top tien resultaat voor Motor2000 KTM Racing Team

Door de slechte weersomstandigheden was de eerste ONK wedstrijd in Emmen afgelast en konden de rijders op deze manier toch wedstrijdritme op doen.

De training werd door beide rijders benut om de baan goed te verkennen, omdat het een samengevoegde klasse was met de MCLB was er geen tijdtraining. De startopstelling werd bepaald door een nummertje te trekken.

Tijdens het opstellen van de 1e manche kreeg Jens nr. 32 toegewezen, wat zijn startpositie bijzonder lastig maakte.
 Na een slechte start wist hij in hoog tempo zichzelf op te werken van plek 34 naar de top 5.
 Hier aangekomen wist hij met nog een paar rondes te gaan, de leiding over te nemen en winnend af te sluiten in de Nationalen 250 klasse.

Voor Kelton pakte het nummertje trekken een stuk beter uit en mocht als 5e naar het starthek toe. Dit resulteerde in een goede start, waardoor hij rond de top 10 aan zijn wedstrijd kon beginnen. Na het eerste deel van de wedstrijd reed hij op een 17e plek en werd hij teruggeslagen door een val, maar toch wist hij als 9e over de finish te komen in de inters MX2 klasse.

Tijdens de 2e manche besloot Jens om aan de binnenkant van start te gaan, maar werd hij ingesloten voor de eerste bocht, waardoor hij opnieuw in het middenveld aan zijn wedstrijd moest beginnen. Na enkele mooie duels wist hij zich op te werken naar de 2e plaats. Eenmaal daar aangekomen was de kopman al te ver weg, maar wist Jens toch de dag overwinning te pakken.

Tijdens de 2e manche kwam Kelton slecht door de eerste bocht en was hij tot achtervolgen aangewezen. Hij wist zich terug te werken naar een 27e plek in de gemengde klasse inters MX 1 en MX2 wat goed was voor een 7e plaats bij de inters MX 2 en werd hij 10e in het dagklassement Inters mx2.


Volgend weekend zullen de rijders van start gaan in Axel op 16/17 Maart tijdens de eerste wedstrijd van het Dutch Masters kampioenschap.
 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
Bakens Yamaha
Ovaa Motors
JH MX Service
Honda
Kellerman Quadschool
CPJ Techniek
Ready 2 Compete
VdLaarRacing
De Brug Personeel