SJ Racing
4 Stroke
HK Suspension
Van Laar Suspension
Promax Racing
BZS Racing Parts

Advertenties

Carpus
Eilers MX Racing
Vakgarage Akersloot
Ozzo Racing
TvH Motorsport
BCS Racing
HMX Parts
MX Stage Alain Roels
Gremmer Constructie
Motorworkx

Jorn Zoetekouw gaat diep in ONK enduro in Holten

Jorn Zoetekouw van JTX Racing is in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Holten tot op het tandvlees gegaan.

Jorn Zoetekouw gaat diep in ONK enduro in Holten

Zoetekouw kwam ziek aan de start maar was vastbesloten om de schade te beperken, wat hem ook lukte met een achtste plaats in de E1 klasse.

 In de nacht van donderdag op vrijdag werd Jorn niet lekker maar toch vertrok hij op vrijdag richting Holten om de proeven te verkennen. Het waren prachtige proeven waar Jorn zeer enthousiast van werd. Helaas werd hij op zaterdagochtend niet fit wakker. Toch besloot hij om van start te gaan en te proberen zoveel mogelijk punten te scoren. Het rijden ging lekker en zijn tijden waren niet verkeerd. Wel merkte hij dat zijn energie na iedere proef hard achteruit ging. Dit had in de tweede ronde grote gevolgen want hij kwam in de proef op de Zuurberg op hoge snelheid in aanraking met een boom. Gelukkig liep hij hierbij zelf niets op maar wel was hierbij zijn hele uitlaat krom geraakt. ‘’Al het vermogen was weg en de motor maakte veel lawaai. Ik had geluk dat de service dichtbij de proef lag en in goed overleg met de KNMV is besloten om er een nieuwe uitlaat op te zetten. Nadat ik mijn motor opnieuw had gekeurd was ik exact binnen de tijd binnen,’’ vertelt Jorn.

De energie die hij nog had voor de aanrijding was nu helemaal weg waardoor hij ervoor heeft gekozen om de wedstrijd op gecontroleerde wijze uit te rijden. Jorn finishte op een achtste plaats in de E1 klasse en scoorde hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap. ‘’Ik ga nu herstellen en ervoor zorgen dat ik op 7 april fit aan de start kan verschijnen in het Belgisch Kampioenschap.’’

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Kellerman Quadschool
JH MX Service
CPJ Techniek
Ovaa Motors
VdLaarRacing
Honda
De Brug Personeel
Bakens Yamaha
Overveld Parts
Ready 2 Compete