SJ Racing
Promax Racing
Van Laar Suspension
BZS Racing Parts
4 Stroke
HK Suspension

Advertenties

TvH Motorsport
Carpus
HMX Parts
Gremmer Constructie
Ozzo Racing
Vakgarage Akersloot
BCS Racing
Eilers MX Racing
MX Stage Alain Roels

Gautier Paulin maakt indruk in Grand Prix van Argentinie

Het Monster Energy Wilvo Yamaha MXGP team heeft de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP op het fabuleuze circuit van Neuquen in Argentiniƫ op succesvolle wijze af weten te sluiten.

Gautier Paulin maakt indruk in Grand Prix van Argentinie

De publieke opkomst was groot want maar liefst 35.000 toeschouwers waren er getuige van dat Gautier Paulin in beide manches vijfde wist te worden.

Op zaterdag liet Paulin al een glimp van zijn potentie zien door in de kwalificatieheat op een zevende plaats te eindigen. Met dit resultaat kon hij in beide manches een goede startplaats uitkiezen. In de eerste manche kwam hij goed weg en sloot de eerste ronde af op een zesde plaats. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar een vijfde positie en wist dit vast te houden tot over de finish. Hij keerde met een goed gevoel terug naar het paddock en begon zich voor te bereiden op de tweede manche.

In de tweede manche kwam hij opnieuw op een vijfde plaats over de finish maar de manier waarop hij vijfde wist te worden was totaal anders dan in de eerste manche. Paulin kwam bij de start ten val en moest een inhaalrace rijden. Alles gevend wist hij de ene na de andere rijder te passeren en kwam na een sterke inhaalrace als vijfde over de finish. Met deze resultaten eindigde hij op een vijfde plaats in het dagklassement en dit is ook de positie die hij bezet in het wereldkampioenschap.

Voor Arnaud Tonus verliep de eerste Grand Prix met ups-and-downs. De zaterdag werd op positieve wijze afgesloten met een achtste plaats in de kwalificatieheat. In de eerste manche was hij op weg om een soortgelijk resultaat te gaan behalen totdat hij op een snel gedeelte van het circuit hard ten val kwam en de wedstrijd moest verlaten. Gelukkig voelde hij zich goed genoeg om in de tweede manche van start te gaan waarin hij als tiende over de finish wist te komen. Door de nulscore in de eerste manche eindigde Arnaud op een zestiende plaats in het dagklassement.

Het Monster Energy Wilvo Yamaha team keert nu terug naar Europa waar ze over drie weken van start zullen gaan in de tweede wedstrijd van het kampioenschap in het Britse Matterley Basin.

Commentaar Gautier Paulin: ‘’De motor werkt echt perfect. Het chassis is geweldig van de Yamaha. Ik vind het heel fijn om er mee te rijden en ook het blok is super. We kunnen nog een paar kleine verbeteringen doorvoeren en ook moet ik aan mijzelf blijven werken. Ik heb een goed weekend gehad maar ik had in de tweede manche wat pech toen een andere rijder mij aantikte in de eerste bocht. Ik denk dat zijn motor mijn motor raakte waardoor ik hard ten val kwam. Ik voelde me sterk en kon nog terug komen naar een vijfde plaats waarmee we heel dichtbij het podium kwamen. Het is een goede start van het seizoen en ik heb het goed naar mijn zin gehad.’’

Commentaar Arnaud Tonus: ‘’Het was een moeilijke zondag voor mij. In de eerste manche kwam ik zwaar ten val. Ik maakte een kleine fout waardoor ik iets buiten de baan kwam op een heel snel gedeelte van het circuit. Dit zorgde ervoor dat ik hard ten val kwam. In eerste instantie wist ik niet of ik in de tweede manche kon rijden. Gelukkig heeft de fysiotherapeut van Yamaha iets magisch met mij gedaan waardoor ik toch kon rijden. Het was niet makkelijk maar ik ben blij dat ik gereden heb. Ik ben tiende geworden en zoals ik al zei ben ik blij dat ik er weer bij ben. Het was een beetje een mentale test en het is allemaal goed.’’


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
JH MX Service
CPJ Techniek
Borduurstudio AN
Ready 2 Compete
VdLaarRacing
De Brug Personeel
Ovaa Motors
Overveld Parts
Kellerman Quadschool
Bakens Yamaha