SJ Racing
HK Suspension
Van Laar Suspension
Promax Racing
4 Stroke
BZS Racing Parts

Advertenties

BCS Racing
HMX Parts
Ozzo Racing
Eilers MX Racing
Gremmer Constructie
Carpus
TvH Motorsport
MX Stage Alain Roels
Vakgarage Akersloot

Freek van der Vlist positief na wintercross in Groesbeek

Freek van der Vlist heeft in de wintercross in Groesbeek een goede snelheid laten zien. In de eerste manche reed de crosser uit Apeldoorn aan de leiding totdat hij een flinke duw kreeg van de tweede man.

Freek van der Vlist positief na wintercross in Groesbeek

Freek kwam ten val en bezeerde hierbij zijn hand en duim. De rest van de dag was zwaar maar van der Vlist kwam in de tweede manche nog positief terug en wist als tiende over de finish te komen.

Met een goed gevoel begon hij aan de dag en wist in de tijdtraining de snelste tijd op de klok te zetten. ‘’Het gevoel was goed op de motor en dit gaf me vertrouwen. Voor ons was deze wedstrijd een mooie test om de wedstrijdmotor aan te voelen en het resultaat hiervan is zeer positief,’’ vertelt Freek.

De eerste manche begon sterk want na een goede start wist hij zich al vrij snel vanaf een zevende plaats op te werken naar de koppositie en had een lekker ritme in handen. Echter niet veel later kreeg hij een flinke duw van de tweede man waardoor hij ten val kwam en waarbij hij zich flink stootte. ‘’Na de val was de rest van de dag moeilijk voor mij. Ik had een dikke hand en een ontwrichting in mijn duim. Hierdoor slaagde ik er niet in om mijzelf te herpakken in de rest van de manche waardoor ik niet verder kwam dan een vierentwintigste plaats.’’

Met nieuwe motivatie stond Freek achter het starthek voor de tweede manche maar na het vallen van het starthek ging het opnieuw mis. Toen het hek viel stuiterde deze op waardoor Freek met zijn voet achter het hek bleef haken. Dit had tot gevolg dat hij in de achterhoede de eerste bocht in dook en een inhaalrace moest rijden. In het begin ging het rijden redelijk maar naarmate de wedstrijd vorderde kon hij zijn stuur bijna niet meer vasthouden waardoor hij niet meer kon doen dan de wedstrijd rustig uitrijden en genoegen moest nemen met een tiende plaats.

‘’We zullen de blessures nu even laten rusten. Voor ons was het qua motor een zeer bruikbare dag en hier zijn we zeer tevreden over. We gaan ons nu focussen op de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross op 17 maart in Axel.’’

Daguitslag wintercross Groesbeek:
1 Lars van Berkel 120 Pnt
2 Rene Albers 108 Pnt
3 Rene de Jong 95 Pnt
4 Mitchel van de Essenburg 92 Pnt
5 Lukasz Lonka 89 Pnt
14 Freek van der Vlist 52 Pnt


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
VdLaarRacing
CPJ Techniek
JH MX Service
Kellerman Quadschool
Overveld Parts
Borduurstudio AN
Ovaa Motors
Ready 2 Compete
Bakens Yamaha
De Brug Personeel