HK Suspension
Promax Racing
Van Laar Suspension
BZS Racing Parts
SJ Racing
4 Stroke

Advertenties

Eilers MX Racing
Gremmer Constructie
Carpus
MX Stage Alain Roels
HMX Parts
Vakgarage Akersloot
Ozzo Racing
Motorworkx
TvH Motorsport
BCS Racing

Freek van der Vlist in de top vijf in het Spaans Kampioenschap MX2 in Albaida

Freek van der Vlist is in het Spaans Kampioenschap MX2 in Albaida in de top vijf geƫindigd. Van der Vlist moest in twee van de drie manches een inhaalrace rijden en wist er drie top vijf plaatsen uit te halen.

Freek van der Vlist in de top vijf in het Spaans Kampioenschap MX2 in Albaida

Met tweemaal een vijfde en een vierde plaats eindigde van der Vlist op een vijfde plaats in het dagklassement.

Na een goede trainingsweek in Spanje werd besloten om afgelopen weekend deel te nemen aan de eerste wedstrijd om het Spaans Kampioenschap in Albaida. De dag begon gelijk goed voor Freek want in de tijdtraining liet hij zien dat hij al een goed ritme had op het circuit. ‘’Ik zette een tweede tijd op de klok waarmee ik in beide manches als vierde een plaats mocht zoeken achter het starthek,’’ vertelt Freek.

In de eerste manche kwam hij niet goed weg bij de start en moest aan een inhaalrace beginnen. Gedurende de wedstrijd kwam hij goed terug naar voren en wist op een vijfde plaats over de finish te komen.

De tweede manche werd op zondag verreden. ‘’Het rijden ging gelijk lekker in de warm up en ik wist de snelste tijd op de klok te zetten. Echter in de manche kwam ik opnieuw matig weg bij de start waardoor ik niet verder kwam dan een vierde plaats.’’

In de derde en beslissende manche was zijn start beter en kon hij op een vierde plaats aan de wedstrijd beginnen. Inmiddels was het circuit flink opgedroogd waardoor hij het moeilijk had om in zijn ritme te komen. Het vertrouwen miste in deze manche waardoor hij als vijfde werd afgevlagd.

In het dagklassement eindigde Freek op een vijfde plaats in Albaida. ‘’Ik ben tevreden over mijn eerste wedstrijd in 2019. Vanaf hier kunnen we verder bouwen tot aan de start van het seizoen in maart.’’


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
VdLaarRacing
Ready 2 Compete
Overveld Parts
Ovaa Motors
Kellerman Quadschool
JH MX Service
Honda
CPJ Techniek
De Brug Personeel
Bakens Yamaha