BZS Racing Parts
Van Laar Suspension
HK Suspension
4 Stroke
SJ Racing
Promax Racing

Advertenties

Carpus
Ozzo Racing
Vakgarage Akersloot
TvH Motorsport
Gremmer Constructie
HMX Parts
BCS Racing
Eilers MX Racing
Motorworkx
MX Stage Alain Roels

Sterke inhaalraces van Jago Geerts

Monster Energy Kemea Yamaha MX2 Team-rijder Jago Geerts kwam sterk voor de dag in Mantova. In de MX2-reeks finishte hij vierde, in de Elite-reeks achtste.

Sterke inhaalraces  van Jago Geerts

De Belgische tiener flikte dat telkens na een knappe inhaalrace.

De derde wedstrijd van de Internationali d'Italia in Mantova stond aanvankelijk niet op het programma van het Monster Energy Kemea Yamaha MX2 Team. Maar midden vorige week besliste het team om Jago Geerts nog naar Italië te sturen voor extra testwerk, waardoor hij ook de race in Mantova kon meepikken. Zowel het testwerk als de wedstrijd werden een meevaller. "We hebben toch enkele nieuwe dingen kunnen uitproberen en hebben wat de motor betreft weer een grote stap voorwaarts gezet", is Geerts tevreden over het testwerk.

Ook over zijn twee reeksen was de Belg content. "Ik was redelijk goed weg in de MX2-reeks, maar schakelde dan te laat waardoor ik toch wel wat plaatsen verloor. Ik moest van buiten de top 10 terugvechten. En dat ging aanvankelijk stroef omdat ik weer last had van opgepompte armen en mijn ritme niet vond. Gaandeweg vond ik mijn draai en kwam ik nog terug tot in het wiel van de derde. Niet slecht dus."

In de Elite-reeks, samen met de beste MXGP-rijders, moest  Geerts een nog straffere inhaalrace uit zijn mouw schudden. "De kerel naast me vertrok te vroeg, waardoor ik ook te snel reageerde en mijn evenwicht verloor. Ik moest als allerlaatste beginnen inhalen. In tegenstelling tot in de eerste reeks had ik geen last van mijn armen en had ik meteen de goede snelheid te pakken. Zo kon ik van de 40ste naar de achtste plaats terugkomen, als derde MX2-rijder. Een mooi resultaat."

Het Monster Energy Kemea Yamaha MX2 Team heeft nog twee voorbereidingswedstrijden (17 februari Hawkstone Park, 24 februari Lacapelle) op het programma staan om helemaal klaar te zijn voor het WK. Dat wordt op 3 maart op gang geschoten in het Argentijnse Neuquen.

UITSLAGEN
MX2-reeks
 1. Jorge Prado (Spa/KTM)
 2. Brian Moreau (Fra/Kaw)
 3. Tom Vialle (Fra/KTM)
4. Jago Geerts (Bel/Yam)
 5. Stephane Rubini (Fra/Hon)


Elite-reeks (MX2+MXGP)
 1. Antonio Cairoli (Ita/KTM)
 2. Max Nagl (Dui/KTM)
 3. Jorge Prado (Spa/KTM)
 4. Tim Gajser (Slo/Hon)
 5. Gautier Paulin (Fra/Yam)
8. Jago Geerts (Bel/Yam)


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Ovaa Motors
Honda
Ready 2 Compete
Overveld Parts
CPJ Techniek
VdLaarRacing
JH MX Service
Bakens Yamaha
De Brug Personeel
Kellerman Quadschool