Van Laar Suspension
BZS Racing Parts
HK Suspension
SJ Racing
4 Stroke
Promax Racing

Advertenties

Eilers MX Racing
BCS Racing
Vakgarage Akersloot
Carpus
MX Stage Alain Roels
TvH Motorsport
HMX Parts
Gremmer Constructie
Ozzo Racing
Motorworkx

Rick Elzinga kent tegenslag in start van het Italiaans Kampioenschap MX2

Rick Elzinga van het SDM Corse Yamaha team heeft in Riola Sardo, Sardinie zijn eerste wedstrijd van het seizoen gereden.

Rick Elzinga kent tegenslag in start van het Italiaans Kampioenschap MX2

Hier werd afgelopen zondag een wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap MX2 verreden.

 

Het circuit van Riola Sardo is zeer zanderig en de baan werd gedurende de dag dan ook loodzwaar. Door de grote opkomst werd er in twee groepen getraind waarbij Rick in de eerste groep zat. Hij zette een aantal keren aan en kwam uit op een negende tijd waarmee hij zich ruimschoots kwalificeerde voor de wedstrijd.

 

Het wedstrijdprogramma bestaat in Italie uit een MX2 manche en een superfinale, waar de beste MX2 en MX1-rijders uit de manches het tegen elkaar opnemen. Rick pakte in de MX2 manche een goede start en kon in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Helaas kwam hij ten val waardoor hij teruggeslagen werd naar een laatste plaats. Fanatiek begon hij aan een opmars maar tijdens zijn inhaalrace kwam hij nog een keer ten val waardoor hij een goed resultaat kon vergeten. Gelukkig heeft Rick niets aan zijn valpartijen overgehouden en kan hij zijn voorbereiding op het seizoen deze week verder zetten.

 

Door zijn tegenslag in de MX2 manche kwalificeerde hij zich niet voor de superfinale waardoor zijn dag in Riola Sardo er vroegtijdig opzat! Aankomende zondag staat voor Rick de volgende wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap op het programma in Ottobiano.

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
JH MX Service
Kellerman Quadschool
Borduurstudio AN
CPJ Techniek
Bakens Yamaha
VdLaarRacing
De Brug Personeel
Ovaa Motors
Ready 2 Compete
Overveld Parts