SJ Racing
4 Stroke
BZS Racing Parts
Van Laar Suspension
Promax Racing
HK Suspension

Advertenties

Motorworkx
Gremmer Constructie
TvH Motorsport
HMX Parts
Eilers MX Racing
Ozzo Racing
Vakgarage Akersloot
Carpus
MX Stage Alain Roels
BCS Racing

Raf Meuwissen maakt goed MX2 debuut in het Italiaans Kampioenschap

Raf Meuwissen van het Maddii Racing Husqvarna team heeft een goed MX2 debuut gemaakt in de eerste wedstrijd van het Italiaans Kampioenschap in Riola Sardo.

Raf Meuwissen maakt goed MX2 debuut in het Italiaans Kampioenschap

Op het zware zandcircuit had Meuwissen nog wat last van harde onderarmen maar liet zien dat hij de snelheid heeft om in de top tien mee te kunnen doen in de MX2.

 

Voor Raf was dit zijn eerste wedstrijd in de MX2 klasse. Hij had een goede voorbereiding gehad maar tijdens een eerste wedstrijd weet je eigenlijk pas echt waar je staat. ‘’Het goede gevoel was er gelijk in de tijdtraining maar toch kreeg ik wat last van opgepompte armen. Wel slaagde ik erin om een goede tijd neer te zetten, waarmee ik de sessie afsloot als achtste,’’ vertelt Meuwissen.

 

In Italie worden er niet standaard twee manches verreden maar als eerste is er een MX2 manche waarin je kwalificatie voor de superfinale kunt afdwingen. Raf pakte in de eerste manche een goede start en wist zich in de eerste helft van de wedstrijd netjes in de top tien te handhaven. Helaas kreeg hij ook ditmaal af te rekenen met harde armen waardoor hij het tempo moest laten zakken en moegestreden als achttiende over de finish kwam.

 

Met deze achttiende positie had Raf zich gekwalificeerd voor de superfinale en moest het hierin op gaan nemen tegen de snelste rijders van de MX1 en MX2 klasse. In het zware geweld pakte hij geen goede start en moest aan een opmars gaan beginnen. ‘’Het rijden ging goed en met een fijn ritme wist ik er een vierentwintigste plaats uit te halen, waarmee ik de tiende MX2-rijder was.’’

 

In de komende twee weekenden staan de volgende wedstrijden van het Italiaans Kampioenschap op het programma in Ottobiano en Mantova.

 

MX2 manche:

1 Jorge Prado

2 Mikkel Haarup

3 Mattia Guadagnini

4 Ben Watson

5 Michele Cervellin

18 Raf Meuwissen

 

Superfinale:

1 Antonio Cairoli

2 Tim Gajser

3 Jorge Prado

4 Gautier Paulin

5 Romain Febvre

24 Raf Meuwissen

 

Foto: Danny Relouw

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Borduurstudio AN
VdLaarRacing
JH MX Service
Overveld Parts
Bakens Yamaha
Ovaa Motors
Ready 2 Compete
Kellerman Quadschool
CPJ Techniek
De Brug Personeel