4 Stroke
Van Laar Suspension
HK Suspension
BZS Racing Parts
SJ Racing
Promax Racing

Advertenties

Gremmer Constructie
Eilers MX Racing
Carpus
Ozzo Racing
Motorworkx
HMX Parts
Vakgarage Akersloot
BCS Racing
MX Stage Alain Roels
TvH Motorsport

Van der Vegt Kawasaki rijder Calvin Fonvieille Prince of Rosmalen

Het team van Van der Vegt Motors stond afgelopen weekend tijdens de Supercross Brabant aan de start met twee rijders.

Van der Vegt Kawasaki rijder Calvin Fonvieille Prince of Rosmalen

In de SX1 klasse kwam de Tsjech Filip Neugebauer uit in de kleuren van Van der Vegt Motors. In de SX2 was het de jonge Fransman Calvin Fonvieille.

Op zaterdag lieten beide rijders een goede snelheid zien. Neugebauer wist in de SX1 klasse de snelste tijd te noteren. Fonvieille moest nog in zijn ritme komen en zette een zesde tijd in zijn groep. Beide Kawasaki rijders wisten na de series zich te plaatsen voor de finale.

In de SX1 klasse mocht Filip Neugebauer als vierde oprijden. Gelijk wist hij een goede start te pakken en begon de wedstrijd op een tweede plaats. De verschillen waren klein en het inhalen was erg lastig. Neugebauer nam geen risico en wist zo als tweede afgevlagd te worden en mocht zo de eerste avond naar het podium toe. In de SX2 klasse was de Fransman Fonvieille goed weg en begon ook de wedstrijd op een tweede plaats. Calvin wist deze plek bijna de hele finale vol te houden totdat hij eraf gereden werd door een andere rijder. Met een kromme radiateur en een verbogen stuur wist hij de wedstrijd uit te rijden en moest genoegen nemen met een teleurstellende vijfde plek op de eerste avond.

Vol goede moed gingen beide rijders op zondag weer van start. Beiden wisten goed de series rond te komen en wisten zich beiden ook te kwalificeren voor de finale. Filip Neugebauer kende een slechte start in de finale en moest vanuit het achterveld zichzelf naar voren weten te werken. Helaas kwam Filip niet verder dan een achtste plaats! Calvin Fonvieille was zeer gebrand om revanche te nemen in de finale. Dit keer pakte het goed uit! Fonvieille wist de holeshot te pakken en kon wegrijden van de andere rijders en wist zo ongeslagen de finale op zijn naam te zetten. In de Superfinale skwam Fonvieille slecht weg tussen de 450cc rijders. Hij wist zich uiteindelijk nog naar een achtste plaats te werken. Daarin tegen wist Filip Neugebauer zich in de laatste bocht nog naar de derde plaats te werken en mocht zo nog naar het podium toe.

In het weekend klassement werd Filip Neugebauer in de SX1 klasse 6e. Calvin Fonvieille wist de SX2 klasse te winnen en kan zich ‘Prince of Rosmalen’ noemen.

Foto: Danny Relouw


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Ready 2 Compete
Overveld Parts
Honda
Kellerman Quadschool
De Brug Personeel
VdLaarRacing
Ovaa Motors
JH MX Service
CPJ Techniek
Bakens Yamaha