SJ Racing
Van Laar Suspension
BZS Racing Parts
4 Stroke
HK Suspension
Promax Racing

Advertenties

TvH Motorsport
Eilers MX Racing
Gremmer Constructie
Motorworkx
HMX Parts
BCS Racing
Carpus
Ozzo Racing
Vakgarage Akersloot
MX Stage Alain Roels

Daan Bruijsten: Opgeven is geen optie!

Iedereen heeft weleens zo’n dag waarop je je te slecht voelt om op te staan en een dag ziek in bed blijft liggen.

Daan Bruijsten: Opgeven is geen optie!

Deze keuze had Daan Bruijsten ook maar zijn wilskracht en doorzettingsvermogen dreven hem toch zover om doodziek uit bed te stappen en aan de zesdaagse in Chili te beginnen. Het werd een loodzware tocht maar alle offers die Bruijsten in het begin van de zesdaagse heeft moeten brengen, leverden hem uiteindelijk wel loon naar werken op want hij pakte een gouden medaille.

‘’Op de dagen voorafgaande aan de zesdaagse was ik extreem voorzichtig en hield ik overal rekening mee. Ik haalde bijvoorbeeld nog mijn ijsklontjes uit het drinken. Ik wilde er het maximale uit proberen uit te halen. Echter op de avond voordat de wedstrijd begon heb ik waarschijnlijk saus gegeten die niet goed was. Midden in de nacht merkte ik het al, dit zit helemaal fout,’’ vertelt Daan.

 Om 01:00 uur in de nacht werd hij wakker en kon niets meer binnenhouden. Hij had de hele nacht met dit probleem te maken waardoor hij verre van fit aan de eerste dag van de zesdaagse moest beginnen. ‘’Voor mij waren de eerste twee dagen echt overleven. Ik kon het voedsel niet binnen houden. Ik probeerde op iedere tankcontrole te eten en te drinken maar dit kwam er eigenlijk gelijk weer uit. Na twee dagen was ik helemaal kapot maar gelukkig begon ik toen op te knappen omdat ik iets eten binnen kon houden.’’

Daan wist dat het uitermate belangrijk was om te eten zodat hij aan kon sterken. S ’nachts werd de wekker gezet om bij te eten en hierdoor kwam hij eindelijk weer op adem. Terwijl de andere rijders minder begonnen te worden, werd Daan alleen maar beter. Echter kampte hij met nog een probleem.