SJ Racing
BZS Racing Parts
HK Suspension
4 Stroke
Van Laar Suspension
Promax Racing

Advertenties

Carpus
Grizzly Racing Service
MX Stage Alain Roels
Ozzo Racing
Honda
Motorworkx
De Brug Personeel
HMX Parts
Vakgarage Akersloot
Tonnies Bike Shop
BCS Racing
TvH Motorsport
Eilers MX Racing

Bas Klein Haneveld tweede in de kampioensrit in Vorden

Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld is in de kampioensrit in Vorden op een tweede plaats geeindigd in de E1 klasse.

Bas Klein Haneveld tweede in de kampioensrit in Vorden

Klein Haneveld kende een goede eerste dag waarin hij tweede wist te worden. Op de tweede dag ging het moeilijker en door een aantal valpartijen liep de dag niet zoals gepland. Toch wist Bas verschillende goede proeftijden neer te zetten en wist de dag toch nog als tweede af te sluiten.

 

Op de donderdag stond de motorkeuring op het programma waarbij de goed geprepareerde Husqvarna machine fluitend door de keuring kwam. De club had vier mooie proeven uitgezet waarbij Bas zelf een groot aandeel heeft gehad bij het uitzetten van 1 van de vier proeven. Na de motorkeuring ging Bas op pad om alle proeven te verkennen.

 

Uitermate gebrand ging hij op vrijdagochtend van start om een goede laatste wedstrijd te rijden. Bas zat gelijk lekker in zijn ritme en wist goede tijden op de klok te zetten. De hele dag wist hij deze lijn verder te zetten en dit zorgde ervoor dat hij op een mooie tweede plaats eindigde in de E1 klasse.

 

In het begin van de tweede dag merkte Bas dat hij toch wel een klein beetje stramme spieren had. Wel ging hij net zo gebrand als op de eerste dag van start. Helaas liep het in de eerste ronde niet lekker en kwam hij in de eerste twee proeven ten val. De derde proef lag hem het hele weekend goed en van de zes keren dat hij hem reed, wist hij een proeftijd binnen de drie seconden van zijn eigen tijd neer te zetten. In de tweede ronde deed hij even een tandje terug om het vervolgens weer op te gaan bouwen naar de tijden die hij graag wilde. Helaas kwam hij in de derde ronde nog een keer ten val maar toch wist hij de dag nog op een tweede plaats in de E1 klasse af te sluiten.

 

In het Open Nederlands Kampioenschap is Bas op een tweede plaats geeindigd. Aankomende zaterdag staat hij aan de start bij de Red Bull Knock Out in Scheveningen, wat tevens zijn laatste wedstrijd is van dit seizoen. 


MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Austria Motors
JH MX Service
Ovaa Motors
CPJ Techniek
Ready 2 Compete
Kellerman Quadschool
Overveld Parts
Bakens Yamaha
VdLaarRacing