4 Stroke
BZS Racing Parts
SJ Racing
Promax Racing
HK Suspension
Van Laar Suspension

Advertenties

Carpus
HMX Parts
BCS Racing
TvH Motorsport
Eilers MX Racing
Motorworkx
MX Stage Alain Roels
Vakgarage Akersloot
Gremmer Constructie
Ozzo Racing

Chase Marquier op het podium met vd Vegt Motors in Zuidbroek

In het weekend van 2-3-4 november stond voor het team van Van der Vegt Motors het jaarlijkse Supercross evenement in Zuidbroek weer op de kalender. Dit jaar kwamen er vier coureurs in van der Vegt tenue aan de start.

Chase Marquier op het podium met vd Vegt Motors in Zuidbroek

Op vrijdagavond bleek dat vd Vegt Motors een sterke line up had met John Short, Chase Marquier, Jack Brunell en Jason Clermont. 

 

Op zaterdagavond ging het in de SX2 voorspoedig, Chase Marquier plaatste zich meteen voor de finale. Helaas kende hij wat tegenslag in de finale; in de eerste ronde werd hij er door een concurrent afgereden en moest vanaf de allerlaatste plaats naar voren komen. Chase deed er alles aan om zo snel mogelijk naar voren te komen, alhoewel inhalen erg lastig is kwam hij uiteindelijk nog als 6e over de finish. Dus nog een mooi resultaat. In de SX1 klasse wisten Jack  Brunell, John Short en Jason Clermont zich helaas niet te plaatsen in de sterk bezette finale. Jack Brunell kwam ernstig ten val in de semifinale. Tijdens de eerste ronde maakte Jack, terwijl hij rond de 5e plek reed, een schakelfout en werd hierbij aangereden. Het leek allemaal zeer ernstig maar wonder boven wonder bleef hij ongedeerd. Hij had alleen last van spierpijn en hoofdpijn maar verder gelukkig niets. Dit hield wel in dat hij op zondag niet meer aan de start zou verschijnen.

 

De zondag kende het team van vd Vegt Motors wat meer geluk. Ook deze dag wist Chase Marquier zich makkelijk te plaatsen voor de SX2 finale. Bij de start van de finale was hij goed weg en kon zijn wedstrijd beginnen op een 3e plaats. Niet lang daarna wist hij de 2e man te passeren. Ondertussen had de kopman al een klein gaatje geslagen en Chase slaagde er helaas niet in om hem nog in te halen en moest genoegen nemen met een keurige tweede plaats. In het weekend klassement stond Chase als derde op het podium. In de SX1 klasse moest het team van Van der Vegt Motors het zonder de Brit Jack Brunell doen. Jason Clermont kwam net een plaatsje te kort om zich te kwalificeren voor de finale. John Short had zich wel gekwalificeerd. Bij de start van de finale kwam de Amerikaan John Short niet super weg en begon de wedstrijd in het achterveld. John deed zijn stinkende best zich snel naar voren te werken. Eenmaal rijdend op de zevende plaats maakte Short een fout op het wasbord en ging er hard af. Gelukkig kon hij zijn weg vervolgen en werd uiteindelijk als 10e afgevlagd.

 

Vd Vegt Motors wil iedereen bedanken die heeft meegeholpen en het mogelijk maakte er weer een mooi weekend van te maken. 

 

Foto: Danny Relouw


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Honda
VdLaarRacing
Kellerman Quadschool
De Brug Personeel
Ovaa Motors
Ready 2 Compete
Bakens Yamaha
CPJ Techniek
Overveld Parts
JH MX Service