4 Stroke
HK Suspension
SJ Racing
Promax Racing
Van Laar Suspension
BZS Racing Parts

Advertenties

Eilers MX Racing
Motorworkx
Carpus
HMX Parts
BCS Racing
MX Stage Alain Roels
TvH Motorsport
Ozzo Racing
Gremmer Constructie
Vakgarage Akersloot

Damien Knuiman Nederlands kampioen 65cc GW 2018

Op zondag 7 oktober 2018, tijdens de ONK motorcross wedstrijd op de technische harde baan in Geldermalsen, heeft Damien met een dubbele manche overwinning de Nederlandse titel binnen weten te halen.

Damien Knuiman Nederlands kampioen 65cc GW 2018

Damien heeft de afgelopen wedstrijden van het na seizoen goede prestaties neergezet, zodat zijn puntentotaal  hoog genoeg was om in de voorlaatste wedstrijd van het ONK de titel te behalen.

Na een lang en rumoerig seizoen is deze titel een beloning voor het harde werken naast de derde plaats in het Europees kampioenschap en een super Wereldkampioenschap wedstrijd in Australië die helaas niet met een  podiumplaats werd afgesloten. De basis hiervan was onder andere de welvertrouwde KTM, opgebouwd met de betrouwbare aftersale onderdelen van onze partners.

Op zaterdag reden Damien en Jeremy Knuiman samen met Jorn Weeren de drie-uurs cross op het circuit van Geldermalsen waarbij ze al de benodigde circuitverkenning voor zondag onder de knie kregen.


Een hele nette derde plaats na drie uur wedstrijd was voor dit team tussen de grote mannen een boven verwachting zeer goede klassering.

Op zondag verliep de tijdtraining soepel en Damien kon hierin de snelste tijd realiseren.

’s-Middags stond de eerste manche op het programma. Damien kwam goed weg met de start en ging als derde de eerste bocht in. Hij bouwde de race gelijkmatig op en veroverde na drie rondes de koppositie die hij niet meer uit handen gaf en daarmee een mooie voorsprong uitbouwde van tien seconden.

In de tweede manche was een derde plaats genoeg om de Nederlandse titel binnen te halen. De start op een tweede plaats was goed te noemen, echter een schuivertje in de eerste ronde wierp hem terug naar plaats zes.

Hij zat snel terug op de motor en na twee rondes was hij al terug op een derde plaats. Hij vocht solide door en veroverde de tweede plaats. Hiermee was de titel een feit en nam hij hier genoegen mee. Echter, de leider in de wedstrijd ging in de fout en kreeg hij de overwinning in de schoot geworpen.


Hierdoor is hij niet meer in te halen door zijn concurrenten.

Jeremy Knuiman reed de beste wedstrijd van het seizoen, een mooie vijfde plaats in de tijdtraining was al een goed voorteken. Echter, goede starts vormen nog een obstakel voor hem.


Na een matige start in de eerste manche van plaats zestien teruggevochten naar plaats tien. In de tweede manche wederom een hele slechte start en vanaf plaats 22 teruggevochten naar plaats 12, met een mooie twaalfde plaats in het dag klassement.

Boyd van der Voorn zette zijn beste beentje voor op zijn thuiscircuit, door direct een eerste plaats in de tijdtraining te scoren wist de concurrentie wat hun te wachten stond. Ook twee matige starts weerhielden Boyd er niet van om de eerste manche derde en de twee manche tweede te worden.


Hard gestreden voor een mooie tweede plaats in het dag klassement.

Het MX Team Knuiman wil graag iedereen bedanken voor alle hulp en ondersteuning;


Kamera Express, EcoMaxx Racing Fuels, Henstek Wijchen B.V., Personal B.V., Shock Therapy,
Tramex B.V., Hewil Bedrijfswagens, HGS Exhaust Systems, Logistics Force, Gently Care & Cleaning Products, Agealube, RR Racing, Technisch Isolatiebedrijf Nijmegen, Haan Wheels, Arai Helmets, JTX Racing, VHM, Gaerne, MB Tuning, Twin Air, Hocoparts, Alpinestars MX Gear, Prox, KTM,
Wido Kraanverhuur B.V., Dizz Factory, Verkroost scooters, MotoMaster Braking Systems, TMV, Leath Brace, Braap, Holeshot, Metaalbedrijf Bernts B.V. 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Honda
JH MX Service
Ovaa Motors
De Brug Personeel
CPJ Techniek
Ready 2 Compete
VdLaarRacing
Bakens Yamaha
Kellerman Quadschool
Overveld Parts