SJ Racing
BZS Racing Parts
Promax Racing
Van Laar Suspension
4 Stroke
HK Suspension

Advertenties

HMX Parts
Honda
BCS Racing
Ozzo Racing
Eilers MX Racing
TvH Motorsport
Tonnies Bike Shop
Carpus
MX Stage Alain Roels
Vakgarage Akersloot
Motorworkx
De Brug Personeel
Grizzly Racing Service

48-jarige Klaas Hofstede pakt Cup 500 titel in Holten

Klaas Hofstede van het Hofstede MX team is afgelopen zondag in Holten Cup 500 kampioen geworden. Hofstede wist in beide manches derde te worden, wat voldoende was om de titel voor zich op te eisen.

48-jarige Klaas Hofstede pakt Cup 500 titel in Holten

Jesper Gils wist in de DMX finale in Heerde zesde te worden.

Van de 34 deelnemers wist Jesper een twaalfde tijd op de klok te zetten. Het rijden ging niet lekker maar Jesper hoopte dat het in de manches beter zou gaan. Bij de start van de eerste manche werd Jesper ingesloten en kwam moeilijk door de eerste bocht waardoor hij pas als zestiende aan de wedstrijd kon beginnen. Hij begon aan een sterke opmars en wist steeds verder terug naar voren te komen, om uiteindelijk als achtste te finishen. De start van de tweede manche was super en op een derde plaats kwam hij door de eerste bocht. Op het zware en verraderlijke circuit viel Jesper gedurende de wedstrijd iets terug maar hij leverde een flinke strijd om de zevende plaats, wat uiteindelijk ook de positie was waarop hij finishte. Met deze resultaten eindigde hij op een zesde plaats in het dagklassement.

Klaas Hofstede kwam aan de start in de voorlaatste wedstrijd van de Cup 500 in Holten. In de training kwam hij uit op een zesde tijd waarmee hij een goede startplaats in de beide manches uit kon kiezen. In de eerste manche pakte hij een redelijke start en kwam aan het einde van de eerste ronde op een zevende plaats voorbij start/finish. Met een goed ritme knokte hij zich terug naar een derde plaats en keerde tevreden terug naar het paddock. Ook in de tweede manche wist Hofstede op een derde plaats over de finish te komen waardoor hij ook in het dagklassement derde werd.

Omdat de concurrentie steken heeft laten vallen nam Klaas na de vorige wedstrijd in Halle de leiding in de tussenstand in handen. Omdat hij niet meer ingehaald kan worden is Klaas op 48 jarige leeftijd kampioen geworden in Holten. Aankomend weekend zal Klaas in Axel zijn laatste wedstrijd rijden!

Het team wil Klaas van harte feliciteren met deze prestatie en hoopt op een leuke afsluiting in Axel!
 


MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
VdLaarRacing
Bakens Yamaha
Ready 2 Compete
Austria Motors
CPJ Techniek
JH MX Service
Kellerman Quadschool
Ovaa Motors
Overveld Parts