4 Stroke
Promax Racing
Van Laar Suspension
HK Suspension
BZS Racing Parts
SJ Racing

Advertenties

Gremmer Constructie
HMX Parts
Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels
Vakgarage Akersloot
Carpus
Motorworkx
Eilers MX Racing
TvH Motorsport
BCS Racing

Britt Jans Beken zegeviert in het NK Dames in Berghem

Britt Jans Beken van Lakerveld Racing heeft het Nederlands Kampioenschap Dames van de MON in Berghem weten te winnen. Met een derde en een eerste plaats in de manches mocht ze aan het einde van de dag plaats nemen op het hoogste schavot!

Britt Jans Beken zegeviert in het NK Dames in Berghem

Britt kwam in de eerste manche op een vierde plaats uit de start en wist al snel de derde plaats in handen te nemen. Vervolgens zette ze de druk op de ketel bij de eerste twee dames maar door een klein foutje slaagde ze er niet in om nog verder op te schuiven waardoor ze als derde over de finish kwam. In de tweede manche nam ze gelijk in de eerste ronde de koppositie in handen en begon weg te lopen. Na een sterk gereden wedstrijd wist ze de tweede manche met een voorsprong van 20 seconden winnend af te sluiten. Met deze resultaten won ze het dagklassement in Berghem.

Amber Simons kwam in de eerste manche op een vierde plaats rijdend ten val. Gelukkig verloor ze hierbij geen posities en kon haar weg op een vierde plaats blijven vervolgen. Even had ze het moeilijk maar tegen het einde kwam ze weer beter in haar ritme en kwam op een vierde plaats over de finish. In de tweede manche kwam ze gelijk in de eerste ronde ten val in een zijspanspoor en werd ver teruggeslagen. Vanuit de achterhoede kwam ze terug naar voren maar helaas ging het rijden niet naar wens. In de slotfase van de manche kwam ze nog een keer ten val waardoor er niet meer in zat dan een vijfde plaats.

Rico Lommers kwam aan de start in de Galvin Cup. De dag in Berghem begon met een tegenslag voor Rico want hij kwam in de training hard ten val en het koste hem veel tijd voordat alles weer recht stond. Hierdoor kwam hij niet verder dan een twintigste tijd. In de eerste manche kwam hij slecht uit de start waardoor hij een inhaalrace moest rijden. Alles gevend wist hij terug te komen naar een veertiende plaats. In de tweede manche ging het rijden een stuk makkelijker op het zware circuit tussen de 450 motoren. Na een slechte start kwam hij al snel aan op een veertiende plaats maar helaas viel toen de druk van zijn achterrem weg waardoor hij het tempo moest laten zakken en terugviel naar een eenentwintigste plaats. Met deze resultaten eindigde Rico op een zestiende plaats in het dagklassement.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Ovaa Motors
Kellerman Quadschool
Honda
JH MX Service
CPJ Techniek
De Brug Personeel
Ready 2 Compete
Bakens Yamaha
Overveld Parts
VdLaarRacing