BZS Racing Parts
SJ Racing
Promax Racing
Van Laar Suspension
4 Stroke
HK Suspension

Advertenties

TvH Motorsport
Ozzo Racing
Motorworkx
BCS Racing
Eilers MX Racing
Vakgarage Akersloot
HMX Parts
Gremmer Constructie
Carpus
MX Stage Alain Roels

Goede resultaten voor het GT Husqvarna team in druk weekend

Er stond het afgelopen weekend veel drukte op het GT Husqvarna team te wachten. Maar de teamleden sloegen zich hier goed doorheen en wisten de nodige goede resultaten neer te zetten.

  Goede resultaten voor het GT Husqvarna team in druk weekend

Lars Ikink reed het afgelopen weekend twee wedstrijden en wel op zaterdag een clubwedstrijd in Hummelo en op zondag het ONK in Geldermalsen. In Hummelo reed zijn klasse samen met de 85cc kl.w en Lars was er opgebrand om iets goeds te laten zien. In zijn klasse moest hij twee keer een derde plaats behalen om kampioen te kunnen worden. In de eerste manche reed hij lang op een tweede plaats achter de kopman van de 85cc kl.w. Gedurende de wedstrijd kwam de tweede man van de 85cc hem nog voorbij maar wel bouwde Lars een ruime voorsprong op ten opzichte van de tweede 65cc rijder en won de eerste manche. De start van de tweede manche was minder goed maar door in de eerste ronde de juiste lijnen te rijden kwam hij op een derde plaats uit de eerste ronde waarvan hij de eerste 65cc rijder was. Lars reed netjes en wist de manche opnieuw winnend af te sluiten van de 65cc klasse en kwam met confetti, kinderchampagne en een nummer 1 medaille als kampioen over de finish.

In Geldermalsen kon hij in de training nog niet lekker in zijn ritme komen en kwam daardoor niet verder dan een zeventiende tijd. Vanaf de buitenzijde ging hij in de eerste manche van start en ging ruim de eerste bocht in. Helaas werd zijn lijn afgesloten waardoor veel rijders hem vanuit de binnenkant wisten te passeren. Gedurende de wedstrijd probeerde Lars een steeds hoger tempo te gaan rijden en wist drie rijders te passeren om uiteindelijk als vijftiende over de finish te komen. Ook in de tweede manche pakte hij geen optimale start waardoor hij opnieuw in de achterhoede aan de wedstrijd moest beginnen. Helaas kon hij in deze manche niet lekker in zijn ritme komen en had hij het moeilijk om aan te zetten. De inspanningen van het weekend begonnen zijn tol te eisen waardoor hij niet verder kwam dan een zestiende plaats, waarmee hij vijftiende werd in het dagklassement.

Gerwin Tuitert en Robin van Oldeniel reden op zaterdag de laatste UMX wedstrijd in Holten. Ondanks dat de baan in de training nog glad was, had Gerwin een goed gevoel en bereidde zich met vertrouwen voor op de eerste manche. Echter voor de start trok hij lootje 46 en dit betekende dat hij vanaf de tweede startrij moest starten. Dit had tot gevolg dat hij in de middenmoot aan de wedstrijd moest beginnen. In de eerste ronde wist hij zich al op te werken naar een tiende plaats en zette zijn opmars in de daaropvolgende ronden verder en kwam als zevende over de finish. In de tweede manche kwam hij beter uit de start en wist hij zich vanaf een zesde plaats op te werken naar een vierde plaats en werd hiermee vijfde in de daguitslag. Ondanks dat Gerwin dit jaar een wedstrijd heeft gemist, is hij in de eindstand van het UMX Kampioenschap op een vierde plaats geeindigd.

Ook Robin pakte in de eerste manche een goede start en kwam als vierde door de eerste bocht. Gedurende de wedstrijd klom hij op naar een derde plaats en begon in te lopen op de tweede man. Helaas was de tijd tekort om deze rijder nog te passeren waardoor hij als derde afgevlagd werd.

De start van de tweede manche was minder goed en kwam als vijfde uit de eerste bocht. De snelheid lag hoog en de verschillen tussen de rijders waren klein. Robin kwam dicht bij de vierde man maar helaas lukte het hem niet om deze positie over te nemen waardoor hij als vijfde over de finish kwam. In de daguitslag werd hij vijfde en hiermee heeft hij het kampioenschap als tweede af weten te sluiten.

Robin van Oldeniel en Ruben Koskamp kwamen op zondag aan de start in de Cup 250 wedstrijd in Holten. Het was erg druk in de training waardoor het moeilijk was om een perfecte ronde neer te zetten. Ruben ging gelijk in de eerste ronde op pad en ondanks dat hij in de laatste paar bochten last had van langzamere rijders wist hij een tweede tijd neer te zetten. Ook Robin wist in zijn laatste ronde zijn snelste tijd neer te zetten en kwam uit op een zesde tijd. In de eerste manche pakte Robin een goede start en reed op een vierde plaats. Het tempo lag hoog want er werden nog snellere tijden gereden dan in de tijdtraining. In de zevende ronde raakte hij iets buiten de baan en kwam zwaar ten val. Gelukkig kon hij zijn weg nog verder zetten en kwam vanaf een negende plaats terug naar voren. Helaas kwam hij later in de manche nogmaals ten val met een achterblijver waardoor hij genoegen moest nemen met een achtste plaats. Ruben kende een sterke beginfase waarin hij zich op wist te werken naar een vijfde plaats. Echter omdat het circuit gevlakt was, lag de snelheid erg hoog en was het circuit erg glad. Dit had tot gevolg dat Ruben in de vierde ronde weggleed en ten val kwam. Hierbij werd hij teruggeslagen naar een zestiende plaats maar in het resterende deel van de wedstrijd slaagde hij erin om zijn tempo te herpakken en kwam nog terug naar een twaalfde plaats.

In de tweede manche  nam Ruben al snel de achtste plaats in handen en toen twee rijders voor hem in de fout gingen, stootte hij door naar een zesde plaats. Met een goed tempo wist hij ook de vijfde man nog te passeren. In de laatste vijf ronden kwam hij onder druk te staan van Robin maar hij wist hem er tot in de laatste ronde achter te houden. Echter toen kwam Ruben verkeerd uit bij het passeren van een achterblijver waardoor hij zijn positie alsnog verloor en tevreden moest zijn met een zesde plaats. In het dagklassement werd Ruben zevende in Holten! Robin kwam vanaf een twaalfde plaats naar voren. Hij begon plaats voor plaats goed te maken en kwam in de tiende ronde aan op een zesde plaats. In de laatste ronde wist hij Ruben nog te passeren en kwam op een vijfde plaats over de finish waarmee hij vierde werd in het dagklassement.

Aankomend weekend staat de laatste wedstrijd van het Cup 250 kampioenschap op het programma in Axel.
 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Ovaa Motors
VdLaarRacing
De Brug Personeel
Honda
CPJ Techniek
Overveld Parts
Kellerman Quadschool
JH MX Service
Ready 2 Compete
Bakens Yamaha