Van Laar Suspension
HK Suspension
SJ Racing
BZS Racing Parts
Promax Racing
4 Stroke

Advertenties

Vakgarage Akersloot
Tonnies Bike Shop
Honda
De Brug Personeel
BCS Racing
Grizzly Racing Service
MX Stage Alain Roels
HMX Parts
Motorworkx
Carpus
TvH Motorsport
Ozzo Racing
Eilers MX Racing

Raivo Dankers zet ONK 125cc titel klaar in Geldermalsen

Raivo Dankers van RD10 heeft zondag in Geldermalsen beide manches van het Open Nederlands Kampioenschap 125cc gewonnen.

Raivo Dankers zet ONK 125cc titel klaar in Geldermalsen

De crosser uit Heesch kwam in beide manches niet lekker weg bij de start maar werkte zich terug op naar de koppositie en zegevierde in beide manches.
 
Op het knetterharde circuit van Geldermalsen lag het tempo hoog in de training. Raivo bouwde zijn sessie rustig op en zette verschillende snelle rondetijden op de klok. In de slotfase zette hij zijn snelste tijd neer waarmee hij de training als tweede afsloot.
 
In de eerste manche kwam Raivo niet lekker weg bij de start en dook pas rond de tiende plaats de eerste bocht in. Gelijk in de eerste ronde wist hij vele plaatsen goed te maken en kwam al snel aan op een tweede plaats. Vervolgens begon hij de druk op te voeren bij de kopman en sloeg in de vierde ronde toe! Raivo nam de leiding in handen en begon weg te lopen bij zijn achtervolgers. Door het tempo strak te houden tot in de slotfase won hij de manche met een voorsprong van 12 seconden.
 
De start van de tweede manche was beter maar toch kwam Dankers pas buiten de top vijf door de eerste bocht. Door creatieve lijnen te rijden wist hij zich al snel op te werken naar een tweede plaats en ging in de aanval op de leider. In het midden van de wedstrijd nam hij de koppositie over en begon het verschil te maken met de rest van het deelnemersveld. Strak rijdend werkte hij het tweede deel van de wedstrijd af en kwam als winnaar over de finish.
 
Met een dubbele mancheoverwinning won Raivo het dagklassement in Geldermalsen. Aankomend weekend staat de laatste wedstrijd van het kampioenschap op het programma in Axel en hier hoeft Raivo enkel nog maar een manche zestiende te worden om de titel binnen te kunnen halen!

 


MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Bakens Yamaha
JH MX Service
Ready 2 Compete
Kellerman Quadschool
Ovaa Motors
CPJ Techniek
Austria Motors
VdLaarRacing
Overveld Parts