HK Suspension
Promax Racing
SJ Racing
Van Laar Suspension
BZS Racing Parts
4 Stroke

Advertenties

TvH Motorsport
De Brug Personeel
Carpus
Eilers MX Racing
BCS Racing
Honda
Vakgarage Akersloot
Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels
Grizzly Racing Service
Motorworkx
Tonnies Bike Shop
HMX Parts

Beken en Simons eerste en tweede in het NK Dames van de MON in Groesbeek

Britt Jans Beken en Amber Simons streden het afgelopen weekend voor de zege in het Nederlands Kampioenschap Dames in Groesbeek.

Beken en Simons eerste en tweede in het NK Dames van de MON in Groesbeek

Britt trok aan het langste eind en won de wedstrijd terwijl Amber na een val in de tweede manche vierde werd maar dankzij een overwinning in de eerste manche toch totaal tweede wist te worden. Rico Lommers reed na een rugblessure weer voor het eerst in Groesbeek en wist twaalfde te worden in de Galvin Cup.

In de eerste manche van de dames pakte Britt een goede start maar remde iets te laat voor de eerste bocht waardoor ze hoog de wal in reed en een aantal plaatsen verloor. Amber kwam rond de derde plaats door de eerste bocht en wist na een aantal bochten de koppositie over te nemen. Amber reed strak en wist de koppositie netjes in handen te houden tot over de finish. Britt werkte zich op naar een tweede plaats en volgde Amber over de baan. Echter omdat Britt te lang achter een andere dame reed, kon ze het gevecht met Amber niet aan gaan en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

In de tweede manche streden Amber en Britt samen voor de winst totdat Amber ten val kwam. Britt kon hierdoor onbedreigd naar de zege rijden en de dagzege voor zich opeisen. Amber sloot de manche af als vierde en wist hiermee toch de tweede plaats in het dagklassement veilig te stellen.

Rico Lommers kampte de afgelopen vier weken met een rugblessure waardoor hij weinig heeft kunnen trainen. In de tijdtraining zette hij een twintigste tijd op de klok en keerde tevreden terug naar het rennerskwartier. Door een superstart in de eerste manche kon hij als derde aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase kon hij het hoge tempo redelijk volgen maar moest het daarna laten zakken. De posities die hij af moest staan vielen mee waardoor hij de manche op een nette elfde plaats af wist te sluiten.

Ook in de tweede manche vertrok Rico als een speer bij de start en nam al snel de vijfde plaats in handen. Helaas kon hij niet lang van deze positie genieten want door een zware valpartij liep hij een grote achterstand op en hij aan een inhaalrace moest beginnen. Hij deed wat hij kon en wist er nog een zeventiende plaats uit te halen waarmee hij twaalfde werd in het dagklassement.

Aankomend weekend staat voor Lakerveld Racing de Nederlandse Grand Prix van Assen op het programma.


MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
VdLaarRacing
JH MX Service
Austria Motors
Bakens Yamaha
Ready 2 Compete
Ovaa Motors
CPJ Techniek
Kellerman Quadschool