Promax Racing
BZS Racing Parts
SJ Racing
4 Stroke
Van Laar Suspension
HK Suspension

Advertenties

Eilers MX Racing
BCS Racing
HMX Parts
Ozzo Racing
Motorworkx
Carpus
TvH Motorsport
Gremmer Constructie
MX Stage Alain Roels
Vakgarage Akersloot

Wesley Pittens neemt leiding in het ONK Enduro E2 en scratch in handen

Wesley Pittens van het Yamaha team Pittens Racing is in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in het Belgische Ouffet op een tweede plaats geeindigd.

Wesley Pittens neemt leiding in het ONK Enduro E2 en scratch in handen

Pittens streed tot in de laatste proef om de eindzege maar verloor in de laatste proef kostbare seconden waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats. Wel is hij na deze wedstrijd de leider in de E2 klasse en scratch geworden.

Wesley en zijn team waren op zaterdagochtend met de Leypark ter beschikking gestelde camper afgereisd naar Ouffet. Bij aankomst werd er gelijk begonnen met het verkennen van de proeven. De eerste proef was erg vlak en glad en was zeer verraderlijk. De tweede proef was erg mooi met hoogteverschillen.

Na een week rally rijden, stond de Yamaha WR450F startklaar. ‘’De overstap van de rallymotor naar de enduromotor is best lastig omdat je veel minder gewicht bij je hebt. Ook moest ik even mijn ritme aanpassen omdat je bij de rally een proef hebt van 250 kilometer en bij de enduro ga je de proeven die tussen de vijf en de tien minuten zijn. Dat is dus veel explosiever, vertelt Wesley Pittens.

De eerste proef verliep moeizaam omdat Wesley het nogal glad vond. Daarbij kwam ook nog dat er zo links en rechts nogal wat ongelukjes gebeurden waardoor hij niet al teveel risico’s wilde nemen. Qua tijden zat Wesley er goed bij en probeerde hij om in zijn ritme te komen. Vanaf de derde ronde begon het beter te gaan en begon hij op een tweede plaats aan de laatste ronde. ‘’In de eerst proef heb ik op 110% gereden en reed ik 10 seconden dicht waardoor ik op een kleine voorsprong van 0,6 seconden kwam. De laatste proef was dus beslissend maar helaas was ik hier niet snel genoeg en kwam ik een kleine 4 seconden te kort voor de eerste plaats.’’

Met de tweede plaats in de E2 klasse en in de scratch is Wesley doorgeschoven naar de koppositie in beide klassementen. Wesley gaat zich nu vijf weken lang voorbereiden op de maand oktober waarin vier wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma staan.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
VdLaarRacing
Kellerman Quadschool
JH MX Service
CPJ Techniek
De Brug Personeel
Ovaa Motors
Bakens Yamaha
Honda
Ready 2 Compete