SJ Racing
Promax Racing
BZS Racing Parts
Van Laar Suspension
HK Suspension
4 Stroke

Advertenties

Motorworkx
Carpus
Eilers MX Racing
Honda
HMX Parts
BCS Racing
Tonnies Bike Shop
TvH Motorsport
Grizzly Racing Service
Vakgarage Akersloot
Ozzo Racing
De Brug Personeel
MX Stage Alain Roels

Brian van der Klij scoort top tien plaats in ADAC 125 in Gaildorf

Husqvarna-rijder Brian van der Klij heeft in de voorlaatste wedstrijd van de ADAC 125 Cup in Gaildorf een top tien plaats weten te behalen.

Brian van der Klij scoort top tien plaats in ADAC 125 in Gaildorf

Van der Klij kwam in de eerste manche na een val in de eerste ronde terug naar een dertiende plaats. In de tweede manche werd hij tiende en verzekerde zich hiermee van een elfde plaats in het dagklassement.

 

Nadat Brian vorige week zondag tijdens het Open Nederlands Kampioenschap in Veendam ten val was gekomen, was het even afwachten hoe het in Gaildorf zou gaan. Gelukkig had hij gelijk het goede gevoel op de baan en wist in de vrije training een elfde tijd neer te zetten. Dit was voor Brian een flinke opsteker en hij zag de tijdtraining dan ook met vertrouwen tegemoet.

 

In de tijdtraining was duidelijk zichtbaar dat het in iedere ronde iets beter begon te gaan en uiteindelijk zette hij een nette negende tijd op de klok waarmee hij zich ruimschoots kwalificeerde voor de wedstrijd.

 

Gedreven ging hij in de eerste manche van start. Hij zat er goed vooraan bij en dook op een zesde plaats de eerste bocht in. Helaas kon hij niet lang van zijn goede start genieten want een valpartij zorgde ervoor dat hij teruggeslagen werd naar een zeventiende plaats. In de rest van de manche heeft hij alles gegeven wat hij had en wist nog terug te komen naar een dertiende plaats.

 

Gebrand op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start. Zijn start was nog iets beter dan in de eerste manche en als derde kwam hij door de eerste bocht. Door een paar foutjes moest hij verschillende plaatsen prijsgeven maar vervolgens wist hij zich netjes op een tiende plaats te handhaven en wist ook op deze positie te finishen.

 

Commentaar Brian van der Klij: “Na mijn valpartij van vorige week voelt dit wel weer goed”.

 

Met een 13-10 in de manches eindigde de crosser uit Geldermalsen op een elfde plaats in het dagklassement. Aankomend weekend zal Brian starten in de EMX125 wedstrijd in Assen.

 

 


MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
JH MX Service
Austria Motors
Kellerman Quadschool
VdLaarRacing
Ready 2 Compete
Bakens Yamaha
Ovaa Motors
CPJ Techniek