Promax Racing
SJ Racing
BZS Racing Parts
Van Laar Suspension
HK Suspension
4 Stroke

Advertenties

Motorworkx
Vakgarage Akersloot
HMX Parts
Eilers MX Racing
Ozzo Racing
Carpus
Gremmer Constructie
BCS Racing
TvH Motorsport
MX Stage Alain Roels

Lars van Berkel gaat diep in MXGP Lommel maar komt niet tot scoren

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team is er in de vijftiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Belgische Lommel niet in geslaagd om WK punten te pakken.

Lars van Berkel gaat diep in MXGP Lommel maar komt niet tot scoren

De crosser uit Veghel gaf in beide manches alles wat hij had maar moest in het sterke deelnemersveld genoegen nemen met een vijfentwintigste en vierentwintigste plaats.

In de tijdtraining slaagde Lars er niet in om gelijk een goede tijd neer te zetten. Het was bijzonder warm waardoor hij besloot om niet te vaak aan te zetten en zijn energie te sparen voor de rest van het weekend. Later op de dag begon de kwalificatieheat met een tegenslag want hij kwam in een bocht ten val en werd hierdoor teruggeslagen tot in de achterhoede. Lars zette de achtervolging in en probeerde op het zware circuit een constant tempo aan te houden. Ook nu wilde hij niet al te diep gaan omdat hij wist dat er op zondag nog twee loodzware manches op hem te wachten stonden en kwam daardoor niet verder dan een achtentwintigste plaats.

Op zondagochtend was het gevoel gelijk een stuk beter in de warm up en dit gaf hem vertrouwen voor de eerste manche. Toen het starthek viel werd hij gelijk ingesloten waardoor hij rond de dertigste plaats aan de wedstrijd moest beginnen. Het rijden ging goed maar omdat de verschillen tussen de rijders erg klein zijn, was het moeilijk om plaatsen winst te boeken. Toch wist de crosser uit Veghel verschillende rijders te passeren en kwam uit op een vijfentwintigste plaats.

In de tweede manche kwam hij beter weg bij de start en ging in de beginfase het gevecht aan met de rijders die in staat zijn om punten te pakken. Ook reed hij in deze manche veel beter over de knippen dan in de eerste manche maar helaas was nog niet voldoende om punten te pakken en kwam hij als vierentwintigste over de finish.

Commentaar Lars van Berkel: ‘’Het rijden ging goed alleen in zo’n sterk deelnemersveld was het niet voldoende om punten te pakken. Ik had hier graag punten gereden maar het zat er helaas niet in.’’

Daguitslag MXGP Lommel:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 44 Pnt
3 Max Anstie 36 Pnt
4 Romain Febvre 36 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 35 Pnt
25 Lars van Berkel 0 Pnt


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Honda
CPJ Techniek
VdLaarRacing
Bakens Yamaha
Ready 2 Compete
De Brug Personeel
JH MX Service
Ovaa Motors
Kellerman Quadschool
Overveld Parts