Van Laar Suspension
Promax Racing
4 Stroke
BZS Racing Parts
SJ Racing
HK Suspension

Advertenties

BCS Racing
Vakgarage Akersloot
HMX Parts
MX Stage Alain Roels
Gremmer Constructie
Eilers MX Racing
Ozzo Racing
Carpus
Motorworkx
TvH Motorsport

Loeka Thonies kent moeilijke EMX125 wedstrijd in Lommel

Loeka Thonies van JTX Racing heeft een moeilijke EMX125 wedstrijd in Lommel gekend. In de eerste manche kon hij niet in zijn ritme komen waardoor hij op een zesentwintigste plaats strandde.

Loeka Thonies kent moeilijke EMX125 wedstrijd in Lommel

In de tweede manche reed hij in de punten totdat hij in de waves tekort sprong en zijn duim uit de kom schoot. Hierdoor bleef de crosser uit Boekel puntloos in Lommel.

Loeka nam in de vrije training goed de tijd om de baan in zich op te nemen zodat hij in de tijdtraining goed wist waar de ideale lijnen lagen. In de tijdtraining perste hij er verschillende snelle rondetijden uit waarmee hij zich met een zevende tijd in zijn groep zonder problemen wist te kwalificeren voor de wedstrijd.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Loeka slecht weg en dook pas rond de dertigste plaats de eerste bocht in. Hij zette de achtervolging in maar omdat hij niet lekker in zijn ritme kon komen, ging het rijden niet zoals hij had gehoopt. Loeka bleef knokken tot aan de finish maar kwam helaas niet verder dan een zesentwintigste plaats.

Gebrand op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start. Hij kwam goed over het starthek maar maakte vervolgens een foutje waardoor hij naar achteren viel. Het rijden ging in deze manche een stuk beter dan in de eerste manche. Echter in de punten rijdend sprong hij in de wavesectie tekort op een triple, wat tot gevolg had dat zijn duim uit de kom schoot. Loeka stopte snel langs het circuit en heeft zijn duim er met de EHBO weer terug in gezet. Toen dit gelukt was heeft hij de wedstrijd nog wel uitgereden maar punten halen was toen niet meer mogelijk.

Over 3,5 weken staat voor Loeka de volgende wedstrijd op het programma en dit is een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Veendam.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
De Brug Personeel
VdLaarRacing
Overveld Parts
Honda
Ovaa Motors
Ready 2 Compete
CPJ Techniek
JH MX Service
Kellerman Quadschool
Bakens Yamaha