4 Stroke
SJ Racing
Van Laar Suspension
Promax Racing
BZS Racing Parts
HK Suspension

Advertenties

Motorworkx
De Brug Personeel
Carpus
Ozzo Racing
Vakgarage Akersloot
Tonnies Bike Shop
BCS Racing
Eilers MX Racing
HMX Parts
Grizzly Racing Service
Honda
TvH Motorsport
MX Stage Alain Roels

Loeka Thonies kent moeilijke EMX125 wedstrijd in Lommel

Loeka Thonies van JTX Racing heeft een moeilijke EMX125 wedstrijd in Lommel gekend. In de eerste manche kon hij niet in zijn ritme komen waardoor hij op een zesentwintigste plaats strandde.

Loeka Thonies kent moeilijke EMX125 wedstrijd in Lommel

In de tweede manche reed hij in de punten totdat hij in de waves tekort sprong en zijn duim uit de kom schoot. Hierdoor bleef de crosser uit Boekel puntloos in Lommel.

Loeka nam in de vrije training goed de tijd om de baan in zich op te nemen zodat hij in de tijdtraining goed wist waar de ideale lijnen lagen. In de tijdtraining perste hij er verschillende snelle rondetijden uit waarmee hij zich met een zevende tijd in zijn groep zonder problemen wist te kwalificeren voor de wedstrijd.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Loeka slecht weg en dook pas rond de dertigste plaats de eerste bocht in. Hij zette de achtervolging in maar omdat hij niet lekker in zijn ritme kon komen, ging het rijden niet zoals hij had gehoopt. Loeka bleef knokken tot aan de finish maar kwam helaas niet verder dan een zesentwintigste plaats.

Gebrand op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start. Hij kwam goed over het starthek maar maakte vervolgens een foutje waardoor hij naar achteren viel. Het rijden ging in deze manche een stuk beter dan in de eerste manche. Echter in de punten rijdend sprong hij in de wavesectie tekort op een triple, wat tot gevolg had dat zijn duim uit de kom schoot. Loeka stopte snel langs het circuit en heeft zijn duim er met de EHBO weer terug in gezet. Toen dit gelukt was heeft hij de wedstrijd nog wel uitgereden maar punten halen was toen niet meer mogelijk.

Over 3,5 weken staat voor Loeka de volgende wedstrijd op het programma en dit is een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Veendam.


MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Bakens Yamaha
JH MX Service
Kellerman Quadschool
Overveld Parts
Ovaa Motors
CPJ Techniek
Ready 2 Compete
VdLaarRacing
Austria Motors